Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülések szerint a Ferrari 4 millió eurót ajánlott a Williamsnek, de az istálló ezt kevésnek tartja. Ha a finn mégis elmegy, Hülkenberg lehet az utódja.

Könnyen lehet, hogy a 2016-os idényre felszabadul egy versenyzői ülés a Ferrarinál, hiszen Kimi Räikkönennek egyelőre nem sikerült meggyőznie a főnökeit arról, hogy érdemes lenne vele szerződést hosszabbítani. Bár a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene a hétvégén azt mondta, csak a szeptemberi Olasz Nagydíj után döntenek a jövőjéről, a finnek sokak szerint már nem sok esélye maradt.

A Bild ráadásul úgy értesült, hogy a Ferrari már ki is választotta Räikkönen utódját: a hónapok óta tartó híreszteléseknek megfelelően Valtteri Bottast szeretnék megszerezni a Williamstől. A német napilap szerint a Ferrari nemrég ajánlatott is tett a riválisának, amelynek 2016-ra is opciója van a 25 éves finnre.

Bottas jövőre a Ferrarinál köthet ki Forrás: AFP

Az olaszok állítólag 4 millió eurót fizetnének a Williamsnek azért, hogy idő előtt engedjék el Bottast, de a helyettes csapatfőnök, Claire Williams ezt kevésnek tartja. A Bild szerint az istálló ennek az összegnek majdnem a négyszeresét, 15 millió eurót kéri Bottasért, ezt viszont Arrivabene sokallja, és már vissza is utasította az ajánlatot.

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds a napokban azt mondta, „kár lenne", ha Bottas elhagyná az istállót. „Tudom, hogy nagyon jól érzi magát nálunk, és fontos része a csapatnak"- nyilatkozta. Korábban Bottas is többször elmondta, hogy szívesen folytatná a versenyzést a Williamsnél, bár azt sem tagadta, hogy megfontolná egy másik élcsapat ajánlatát.

Amennyiben Bottas távozik az idény végén, a Williams állítólag a 2010-ben náluk debütáló Nico Hülkenberget szeretné megszerezni, bár korábban Felipe Nasr neve is felmerült. Hülkenberg jelenleg a Force India versenyzője, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy a Forma-1-ben eddig nyújtott teljesítménye alapján egy élcsapattól is szerződést érdemelne.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!