Vágólapra másolva!
Lauda szerint a német jobb autót érdemelne a Force Indiánál, erre talán a Ferrarinál lehet esélye. Nasr a Williamsnél köthet ki jövőre.

Nico Hülkenberget a 2010-es debütálása óta a mezőny egyik nagy tehetségének tartják, eddigi Forma-1-es pályafutása során azonban csak a középmezőnyben versenyezhetett a Williams, a Sauber és a Force India színeiben. Időről időre felmerül, hogy a 27 éves német egy élcsapathoz igazolhat, de a nagyobb istállók közül egyelőre egyik sem ajánlott neki szerződést.

A német az elmúlt hetekben ismét remek versenyzéssel hívta fel magára a figyelmet: a legutóbbi két nagydíjon erős pontszerző helyen ért célba a gyengélkedő Force Indiával, a két F1-es futam közé eső hétvégén pedig megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt a Porsche színeiben. Hülkenberg neve így ismét a középpontba került, és Niki Lauda szerint itt lenne az ideje, hogy egy „Force Indiánál jobb autóban" is bizonyíthassa a képességeit.

„A srác nagyon jó, de ezt már régóta tudtam" – mondta az RTL-nek Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója, aki szerint Hülkenbergnek „harcolnia kell" egy jobb helyért. Úgy véli, akár már jövőre az élmezőnyben versenyezhet, ha Kimi Räikkönent nem tartja meg a Ferrari. „Nem tudom, mi fog történni Kimivel, talán a Ferrarinál felszabadul egy hely. Viszont más jó versenyzők is vannak a mezőnyben, például (Valtteri) Bottas."

Hülkenberg sokak szerint jobb autót érdemelne a Force Indiánál Forrás: AFP

Nasr a Williamsnél?

Bottas nevét már hónapokkal ezelőtt kapcsolatba hozták a Ferrarival, olyan híresztelések is felmerültek, hogy a finn már az előszerződést is aláírta az istállóval. Ha valóban leigazolják Räikkönen helyére, megüresedik egy hely az élmezőnyben harcoló Williamsnél. A Globo szerint a Williams első számú jelöltje Felipe Nasr lenne a hely betöltésére.

Nasr idén debütált a Saubernél, s bár sokak szerint csak a szponzorai miatt kerülhetett az istállóhoz, általában jobb teljesítményt nyújt, mint csapattársa, Marcus Ericsson. A Williamsnél növelheti az esélyeit, hogy 2014-ben tesztpilótaként dolgozott a csapatnál, és elégedettek voltak a munkájával.

„Szerintem még korai erről beszélni, most elkötelezett vagyok a Sauber mellett" – nyilatkozta a brazil, amikor az esetleges csapatváltásról kérdezték. „Nagyszerű évet töltöttem a Williamsszel 2014-ben, ezért tudom, hogy nyitva hagyták előttem az ajtót. Ki tudja, a jövőben talán lesz lehetőségem náluk versenyezni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!