Vágólapra másolva!
Többet várt az Osztrák Nagydíjtól, de annak örül, hogy a bajnokságban közelebb kerültek a Ferrarihoz. Massa tudta, hogy hibátlan versenyzéssel maga mögött tarthatja Vettelt.

A Williams versenyzői felemás érzésekkel távoznak az Osztrák Nagydíjról: Felipe Massa egy Ferrarit is megelőzve megszerezte idei első dobogós helyezését, Valtteri Bottas viszont ezúttal nem tudott beleszólni az élmezőnyben zajló küzdelembe.

Massának remek hétvégéje volt, hiszen már az időmérőn is Bottas előtt végzett, a rajt után pedig meg tudta tartani a 4. helyet Sebastian Vettel mögött. A német helyezését nem veszélyeztette, de nem is maradt le tőle túlságosan, amiből a bokszkiállásoknál hasznot tudott húzni: Vettel kerékcseréjét elrontotta a Ferrari, és csak a Williams mögé tudott visszatérni.

A verseny vége felé Vettel folyamatosan közeledett Massához, és néhány körrel a leintés előtt már DRS-sel is támadhatta. A brazil azonban nem hibázott, és behozta az autóját a 3. helyre. „Tudtam, hogy utol fog érni, és úgy gondoltam, az előzésre is van esélye" – nyilatkozta a verseny után. „Tudtuk, hogy a Ferrari nagyon jól bánik a gumikkal, különösen a verseny végén. Több mint 40 kört megtettünk ezeken az abroncsokon, ezért számítottam rá, hogy ők erősebbek lesznek a futam végén."

Massa idén először állhatott dobogóra. Kattintson a képre az Osztrák Nagydíjról készített galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP

„Csak arra koncentráltam, hogy egyetlen hibát se kövessek el. Nem olyan könnyű előzni ezen a pályán, ezért tudtam, hogy van esélyem magam mögött tartani a Ferrarit, még ha kicsit gyorsabb is volt" – magyarázta. „Mindent kihoztam magamból, és szerencsére sikerült megtartanom a pozíciót."

Bottas elégedetlen

A két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon Bottas képviselte a Williamst a dobogón, ez a hétvége viszont nem alakult jól számára. Bár a rajthelyéhez képest előrelépett egy pozíciót, nem volt elégedett az 5. helyével.

„A csapat számára jó ez az eredmény, de én személy szerint többet vártam ettől a versenytől" – mondta. „Az előzéseket élveztem, csak azt sajnálom, hogy nem jobb helyezésekért hajtottam végre őket."

A finn elárulta, a verseny második felében az autója sem könnyítette meg a dolgát. „A verseny közepén éreztem, hogy valami gond van a fékjeimmel, és a hátralévő körökben erre is figyelnem kellett" – nyilatkozta. „Ez nem az én hétvégém volt, de annak örülök, hogy a csapat jól szerepelt, és a konstruktőri bajnokságban is közelebb kerültünk a Ferrarihoz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!