Vágólapra másolva!
Jenson Button motorjában a szívórendszerrel nem stimmelt valami, Fernando Alonsót pedig kiütötték a versenyből, de egyikük sem csügged.

A McLaren egyik autója sem jutott el a célig Ausztriában, ahol Fernando Alonso versenye mindössze két kanyarig tartott, miután Kimi Räikkönenkicsúszó Ferrarija kiütötte őt. "Én a bal oldalán haladtam, és pont rossz helyen voltam, amikor kitört az autója fara" - mondta, hozzátéve, hogy megkönnyebbülten látta, hogy finn kollégája nem sérült meg. "Minél előbb megpróbáltam kiszállni, hogy megnézzem, jól van-e. Mikor láttam, hogy kiveszi a kormányt, megkönnyebbültem."

Hamarosan Jenson Button is levehette az overállt, mert a motorja szívórendszerében beriasztott az egyik szenzor, és a 8. körben le kellett parkolnia a garázsban. "Nem sérült meg semmi, de valami rosszul működött. A kapcsolók tekergetése sem javított ezen, ezért a csapat úgy döntött, hogy kiállunk, mivel nem akartunk feleslegesen kárt okozni a hétvégén beszerelt új motorban" - közölte Button.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier a közismert mondást idézve foglalta össze az istálló napját: "Murphy híres törvénye szerint ami elromolhat, az el is romlik, és velünk ma pontosan ez történt." Ettől függetlenül a wokingiak optimizmusa töretlen, és bíznak benne, hogy hamarosan fordul a szerencséjük.

Fernando Alonso nem sokkal a rajt előtt. Kattintson a képre az Osztrák Nagydíjról készített galériánk megtekintéséhez! Forrás: McLaren

Button szerint a következő versenyen, Silverstone-ban javulni fognak, és a nyári szünetet megelőző Magyar Nagydíj helyszíne is jobban feküdhet nekik. Hozzátette: "Muszáj pozitívnak maradnunk ilyenkor is, mert a gyárban mindenki hallgatja a versenyek utáni nyilatkozatainkat. Fernando és én is motiválni akarjuk az embereket."

Alonso újfent megemlítette, hogy továbbra is optimista. Ezt táplálhatja a tény, hogy a McLaren elégedett volt a hétvégén bevetett fejlesztéseivel, köztük az új, rövidebb orrkúppal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!