Vágólapra másolva!
A brazil elégedett a 4. rajthellyel, és hiába gyorsulhatott volna az utolsó körében a sárga zászlók nélkül, úgy véli, ez volt a maximum. Valtteri Bottasnak azonban keresztbe tettek a lassításra felszólító zászlók.

Felipe Massának sikerült teljesíteni a Williams célját Ausztriában, és a 4. rajthelyet megszerezve bejuttatta csapatát a második rajtsorba - igaz, ebben segítette, hogy Kimi Räikkönen már a Q1-ben elvérzett a Ferrarival. A brazil úgy vélte, "mindent tökéletesen hajtottak végre", bár szerinte jobb köridővel is zárhatott volna, ha a szokásoknak megfelelően egy mért kört választanak az utolsó Q3-as etapjára.

"A Q3-ban az első szett gumival két mért kört tettünk meg, és az első lassú volt" - nyilatkozta. "Az utolsó szetten három mért kört terveztünk, ám ekkor az első sikerült legjobban, szóval kicsit gyorsabb is lehettem volna, ha kevesebbet tankolunk az autóba (és csak egy mért kört megyünk)." Később azért nem tudott javítani, mert a Mercedesek kicsúszásakor előkerültek a sárga zászlók.

Felipe Massa 4. lett a spielbergi időmérőn Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szokottól eltérő megközelítés oka a hűvös idő volt, ami megnehezítette a szuperlágy gumik felmelegítését az alig 25 fokos aszfalton. Massa hátránya végül 382 ezred volt az előtte végző Sebastian Vetteltől, de azt mondja, a sárga zászlók nélkül sem végzett volna előrébb. Kisfia, az ötéves Felipinho mindenesetre elégedett volt a teljesítményével, ugyanis lelkesen bólogatott, amikor a Sky Sports stábja arról faggatta, hogy jól szerepelt-e az apukája.

Valtteri Bottas viszont "kicsit csalódott", mert nem csupán a Mercedesektől, Ferrariktól és csapattársától kapott ki, hanem Nico HülkenbergForce Indiájától is. "Igen, kicsit jobb pozícióra számítottam" - vallotta be. "Ma nem ment minden jól, de a holnapi nap számít." A Mercedesek kicsúszása neki is keresztbe tett, az utolsó körében ő sem tudott javítani. "Előkerültek a sárga zászlók, így a DRS-t sem használhattam" - mondta.

A Williams mindkét pilótája kiemelte ugyanakkor, hogy bíznak a pénteki adatok alapján erősnek tűnő versenytempóban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!