Vágólapra másolva!
A finn a futam közben állt át két kiállásról egyre, ez Felipe Massa számára is kifizetődőnek bizonyult. A brazil úgy véli, a szombati műszaki hiba nélkül ő is a dobogóért küzdhetett volna.

Az idei szezon titkos esélyesének is tartotta a közönség a Williamst, a grove-i istállónak viszont Kanadáig várnia kellett, hogy legalább az egyik versenyzőjük felállhasson a dobogóra. Valtteri Bottas honfitársa, Kimi Räikkönen megpördülése után vette át a 3. helyet, de már a bokszkiállások előtt is tartani tudta a Ferrari tempóját, majd zavartalanul juttatta el autóját a célig.

„A futam közepén lehetőségünk volt változtatni a stratégiánkon, és egy kiállásra váltani kettő helyett” – nyilatkozta a finn. „Hátulról nem igazán fenyegettek minket, így vállalhattunk egy kis kockázatot, és büszke vagyok arra, hogy megtettük. Keményen versenyeztünk ma, megdolgoztunk a dobogóért. Még jobb versenyek állnak előttünk, mert újításokkal is készülök, alig várom a következő néhány futamot” – lelkesedett.

Régen várt már újabb dobogós helyre a Williams csapata Forrás: Williams Martini Racing

Massa hétvégéjét az időmérőn megpecsételte egy filléres alkatrész meghibásodása a Mercedes-motor megkerülőszelepénél, de a brazil így is kilenc helyet tudott javítani 15. rajtkockáján, így mentette a menthetőt. Kisebb meglepetést okozott azzal, hogy egyetlen kiállással is teljesíteni tudta a futamot, ráadásul a kerékcseréjét meglehetősen sokáig, a 37. körig halogatta, ami jó húzásnak bizonyult.

„Számos remek előzést végrehajtottam, és az autó tempója is kiegyensúlyozott volt. Csak egyszer álltam ki, de a szuperlágy gumik így is kitartottak az etap végéig, ami fantasztikus volt. Ezzel az autóval a dobogóért küzdhettem volna, de a csapat így is pozitív hétvégét zárt, és a tervezett fejlesztésekkel a következő futamok során nagyon versenyképesek lehetünk” – foglalta össze a brazil.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!