Ricciardót elkeseríti a Red Bull egy helyben toporgása

Forma-1, Daniel Ricciardo, Infiniti Red Bull Racing, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 06: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing and Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing return to the team garage during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 6, 2015 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150606-00593 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A versenyzők mindent kihoztak a két Red Bullból, de ez is csak a 8-9. helyhez volt elég. Danyiil Kvjat ismét legyőzte Daniel Ricciardót, aki elkeserítőnek tartja, hogy nem tudnak előrelépni.

A várakozásoknak megfelelő nehézségekkel szembesült a Red Bull Kanadában, mivel a Mercedes erőforrásának fölénye nagyon érződik a hosszú egyeneseket tartalmazó montreali pályán, így nem csak az Ezüstnyilak, hanem a partnercsapataik is gondot okozhatnak a tavalyi futamot megnyerő istállónak. Danyiil Kvjat ezúttal is le tudta győzni Daniel Ricciardót, de sok örömét nem lelte a 8. rajtkocka megszerzésében. Kijelentette, nem tudja, mikor érkezik frissített Renault motor, pedig szükség lenne rá.

„Úgy érzem, kihoztunk mindent a csomagunkból, de a megszerzett pozícióink nem elég jók, úgyhogy javulnunk kell. Azt már előre tudtuk, hogy ez a pálya valószínűleg nem tartogat sok jót számunkra, a Mercedes (motorok) előnyben lesznek, és ezt az időmérő eredménye is megerősítette” – magyarázta az orosz, aki két hete Monacói Nagydíjon érte el élete legjobb eredményét, a 4. helyet.

Kvjat (balra) és Ricciardo (jobbra) kihozta a maximumot az autókból, de ez is kevés volt Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Daniel Ricciardo arcáról az időmérő után lefagyott a már-már védjegyévé váló mosoly. Az ausztrál kénytelen volt csalódottan nyugtázni, hogy nem tudták ellensúlyozni az erőforrásaik teljesítmény deficitét, így csupán a 9. rajtkockát szerezte meg, ehhez azonban Sebastian Vettel és Felipe Massa motorhibája is kellett.

„Egyelőre igen kemény hétvégénk van, nagyrészt szenvedésből áll. Ezen a pályán nagyon sokat számít a motorerő, ezen a téren pedig korlátaink vannak. Próbáltunk trükközni a gumikkal, de nem találtunk használható megoldást, ami igen bosszantó” – mondta a tavalyi győztes. „Az is elkeserítő, hogy nem nagyon haladunk előre. Csapatként mindent megteszünk, keményen dolgozunk, és ezt folytatnunk is kell.”

A pilóták mindent megtettek

Elismerte versenyzői munkáját Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, és reményét fejezte ki, hogy a gyakran kaotikus Kanadai Nagydíjon talán még a szombaton megszerzett rajthelyeken is javítani tudnak. Őt sem lepte meg a gyenge eredmény.

„Figyelembe véve a pálya jellegét és a csúcssebességek nagy jelentőségét, mindkét pilótánk teljesen kiaknázta az autóban lévő lehetőségeket” – jelentette ki Horner. „A 8-9. hely a lehető legjobb, amiben ma reménykedhettünk itt. Az elmúlt években láthattuk, hogy ez a verseny meglepő eredménnyel is zárulhat, ezért arra törekszünk majd, hogy előrelépjünk a rajthelyeinkhez képest.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!