Vágólapra másolva!
A pénteki edzésnap alapján bíznak benne, hogy a monacói pofon után Montrealban újra versenyképesek lesznek.

Miután a Kanadai Nagydíj első edzésnapján gyorsabbnak tűntek a pénteken szokásosnál, a Williamsnél bíznak benne, hogy Montrealban megint olyan ütőképesek lehetnek, mint a szezon első versenyein voltak. Noha két héttel ezelőtt, Monacóban az idén először pontot sem tudtak szerezni, végig azt állították, hogy ez a pálya karakteréből adódó egyszeri botlás volt a részükről. Az események egyelőre őket igazolják.

„Mentünk alacsony és magas üzemanyagszinttel is, és mindkettővel elég gyorsak voltunk – kétségkívül visszakerültünk a szokásos pozíciónkba" – bizakodott a csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley. „Alaposan átrágtuk magunkat a gumik és a fékek menedzselésével kapcsolatos munkán, amely ezen a pályán egy egész nagyságrenddel fontosabb minden másnál."

A Williams Montrealban visszanyerte megszokott tempóját Forrás: AFP/Charles Coates

Valtteri Bottas az élen végző Lewis Hamiltonhoz képest 0,816 másodperces hátránnyal a 6., Felipe Massa pedig a 8. lett. Habár a délutáni eső lényegében 35 percesre rövidítette le a második edzést, a Williams a többi csapathoz hasonlóan számított erre, ezért megpróbálta összesűríteni a programját.

„Ma voltunk olyan versenyképesek, mint bármelyik idei pénteken, úgyhogy legalább a barcelonai teljesítményünket kell nyújtanunk" – mondta Bottas. „Ezen a pályán az időmérő gyakran még akkor is nagyon szorosan alakul, ha minden jól megy, ezért gondoskodnunk kell róla, hogy kipréselünk magunkból mindent, amit csak lehet."

Massa rámutatott, hogy a szombat reggeli edzés a kiesett idő miatt különösen fontos lesz, azonban azt állította, az eső előtt „az autónk jól viselkedett, és érzésre a balansz is azonnal kellemes volt. Az aszfalt csak nagyon gyengén tapadt, de mindenki ugyanebben a cipőben járt. Ez a pálya egyértelműen jobb számunkra, mint Monaco volt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!