Vágólapra másolva!
A monacói sportfelügyelők a Toro Rosso pilótáját látták hibásnak a 64. körben történt balesetért, bár ő az ellenfelét okolja.

Csúnya baleset zavarta meg az addig eseménytelenül zajló Monacói Nagydíjat, amelynek 64. körében a szuperlágy abroncsokon nagyon jó tempót autózó Max Verstappen hátulról megtorpedózta a 10. helyen haladó Romain Grosjean Lotusát, majd nagy sebességgel a gumifalba csapódott a Ste. Devote kanyarban.

A holland azután próbálta magát visszaverekedni a pontszerzők közé, hogy az első bokszkiállása során rengeteg időt veszített, így a Toro Rosso alternatív stratégiára váltott. Verstappen az esetig kifejezetten éretten versenyzett, a lekörözéseket is megpróbálta kihasználni az előzéshez, végül azonban egy videojátékba illő ütközéssel zárult számára a futam.

Verstappen megúszta sérülés nélkül - katt a galériához! Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Tulajdonképpen nem is akartam előzni, ugyanott fékeztem, mint egy körrel előtte, Romain viszont hamarabb. Ez meglepett, és már hiába próbáltam elkerülni az ütközést" – állította a 17 esztendős pilóta, aki majdnem úgy járt, mint a vasárnap délelőtti Formula Renault 3.5 futam két ugyanott összeütköző résztvevője. „Kicsit még merevek a tagjaim, de nem vagyok rosszul. A karom fájt, ezért igyekeztem rögtön kiszállni az autóból."

Verstappen érvelésével nem értettek egyet a sportfelügyelők, akik a Kanadai Nagydíjra öthelyes rajtbüntetést adtak neki, sőt két büntetőpontot is felírtak a szuperlicencére. A látványos baleset ellenére Grosjean folytatni tudta a futamot, de úgy vélte, bár a csapat jól dolgozott, kár az eredményért. Szerinte a váltócsere miatti öthelyes büntetés ellenére jól teljesítettek, mégis csak a 12. helyen értek célba.

Grosjean: Jó lecke Verstappen számára

A Lotus versenyzője a futam után elmondta, hogy „egész jól” alakult számára a Monacói Nagydíj a balesetig, az autója jól viselkedett, és a stratégiájuk is bevált, de az ütközés elvett tőlük „egy kemény munkával megszerzett” pontot. „Nem sokat láttam a Verstappennel történt balesetből, csak azt, amikor átrepült felettem a levegőben!” – árulta el.

„Monacóban nehéz előzni, azt hiszem, ezt ma megtanulta. Jó tudni, hogy nem sérült meg, mert mindkettőnk számára veszélyes helyzet volt” – mondta a francia. „A baleset után megfordultam, ekkor kiderült, hogy mind a négy kerekem megvan. Belenéztem a tükörbe, láttam, hogy a hátsó szárny is a helyén maradt, aztán tovább haladtam.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!