Red Bull: Csak az Audi tarthat minket az F1-ben

F1 Grand Prix of Malaysia KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 29:  Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives next to Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing during the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on Mar
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 29: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives next to Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing during the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on March 29, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150329-00113 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Hosszú idő után először a német konszern részéről sem tagadták egyértelműen az F1-es terveket, de a Red Bull szerint hivatalos tárgyalások egyelőre nem zajlanak a részvételről.

Ismét az F1-ből való kiszállással fenyegetőzik a Red Bull egyik magas rangú képviselője, a cég tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko. Az osztrák vállalat elégedetlen brit csapata eredményeivel, amiért elsősorban az erőforrást szállító Renault-t, de a szabályokat, és újabban már a saját versenyzőiket is okolják. A Red Bullt az elmúlt hetek során többször is hírbe hozták a Volkswagen csoporttal és kifejezetten az Audival, amelynek esetleges F1-es részvételéről már régóta pletykálnak.

„Amennyiben nem lesz versenyképes motorunk a közeljövőben, akkor az Audi vagy beszáll, vagy mi fogunk távozni” – közölte Marko a BBC-vel. „Rengeteg pletyka kering erről, de hivatalos felkérés vagy tárgyalás még nem történt. A VW csoport vezetésének először rendeznie kell a sorait, és tisztázni, hogy ki irányítja majd a VW márkát, ezután gondolkodhatnak el a motorsportokban való részvételükön. Felvettem már a telefont, de nem azokkal az emberekkel beszéltem, akikre gondolnak.”

A Red Bull jobb motort akar, hogy a versenyzőik ne csak egymással csatázzanak Forrás: 2015 Getty Images/Lars Baron

A Volkswagen csoport igazgatótanácsában nemrég palotaforradalom ment végbe, ennek során a híresen F1-ellenes Ferdinand Piech, az autógyártó óriás volt elnöke kénytelen volt lemondani posztjáról, és távozni a vállalattól. Úgy hírlett, hogy Piech elsősorban Bernie Ecclestone miatt tartotta távol a VW márkáit az F1-től, de erről Ecclestone maga nem hallott korábban. A brit üzletember kijelentette, el akarja kerülni a Red Bull távozását, és megérti az elégedetlenségüket. A VW esetleges beszállásával kapcsolatban elmondta, „remek lenne” az F1 számára.

A németek viszont továbbra sem kapkodnak. „Az életben nyitva kell hagyni a lehetőségeket” – mondta Rupert Stadler, az Audi elnöke az Auto Expressnek az esetleges F1-es szereplés kapcsán. „Már most is eléggé tele vagyunk sikeres motorsport projektekkel. Az F1-gyel majd meglátjuk, mi lesz. Ez egy a lehetőségek közül az Audi számára. Talán nem épp most, de így is egy opció” – jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!