Vágólapra másolva!
A fólia eltömítette a hűtőcsatornát, ez vezetett a fékek túlmelegedéséhez. Alonso kihagyja a barcelonai tesztet.

A McLarennél úgy vélik, egy letépett sisakfólia lehetett az oka Fernando Alonso vasárnapi fékhibájának, ami miatt a 26. körben fel kellett adnia a Spanyol Nagydíjat. Mivel Alonso az első kerékcseréje után már küszködött a fékjeivel, a McLaren újra behívta őt a bokszba. Ekkor azonban az autó hátsó fékjei teljesen felmondták a szolgálatot, ezért Alonso a bokszutcában nem tudta időben leállítani a McLaren, és majdnem elütötte az első emelőt tartó szerelőjét.

A McLaren később felfedezte, hogy egy sisakról letépett fólia eltömítette a jobbhátsó fékhűtő csatornát, és valószínűleg ez vezetett a rendszer túlmelegedéséhez. Ezt az elméletet támasztja alá Alonso beszámolója is, mely szerint sokáig semmi baj nem volt a fékekkel, majd hirtelen romlani kezdett az állapotuk. A spanyol hozzátette, a vasárnapi problémájának nincs köze a szombaton tapasztalt fékhibájához.

Alonso hazai pályán sem tudott pontot szerezni Forrás: AFP

„Ma más volt a baj. Szombaton az egyik tárcsa nem tudott felmelegedni, de ma teljesen elszálltak a fékjeim" – mondta a futam után. „Teljesen másról van szó. A végén már csak az első fékjeim működtek, ezért mindenképpen ki kellett állnom a versenyből. Sem a kanyarokban, sem a bokszutcában nem tudtam lefékezni az autót."

Kihagyja a tesztet

Az F1-es csapatok a Spanyol Nagydíj után nem hagyják el rögtön Barcelonát, hiszen kedden és szerdán kerül sor az idei első szezon közbeni tesztre. A McLaren hétfőn hozta nyilvánosságra, kik vezethetik az MP4-30-at a kétnapos gyakorláson. A többi csapathoz hasonlóan ők is egy tesztpilótát vetnek be az egyik napon, ezért Alonso nem is vesz részt a teszten: kedden Oliver Turvey, szerdán pedig Jenson Button ül majd autóba.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!