Vágólapra másolva!
Az idei eredményeitől is függ, hogy meghosszabbítja-e a szerződését. Helmut Marko szerint az utolsó futamokig biztosan nem harcolhatnak a dobogós helyezésekért.

Daniel Ricciardo szerződése az idei év végén lejár a Red Bullnál, a barcelonai hétvégén azonban olyan híresztelések kaptak szárnyra, hogy az ausztrál 2016-ra és az azt követő évekre is hosszabbított az istállóval. Ricciardo azonban a verseny után elárulta, amíg nem javulnak a csapat eredményei, nem kötelezi el magát hosszú távra a Red Bull mellett.

„Már tárgyalunk róla" – mondta a Sky Italiának az új szerződésről. „De minden azon múlik, hogyan alakul az idei évünk."

A Red Bull gyengén kezdte a 2015-ös idényt, az első öt versenyen nem tudták felvenni a versenyt az élcsapatokkal. Tavaly Ricciardo volt az egyetlen pilóta, aki a Mercedeseken kívül futamot tudott nyerni, ezért csalódott, hogy idén még a dobogós helyekért sem versenyezhet.

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull, Spanyol Nagydíj Forrás: AFP

„Nem azért vagyok itt, hogy a 7. helyért harcoljak, de ez a csapatra is igaz" – mondta a Spanyol Nagydíj utáni csalódottságában. „Jobb eredmények kellenek ahhoz, hogy hosszú távra elkötelezzem magam a csapat mellett. De tudom, hogy képesek leszünk felállni, hiszen egy rendkívül sikeres istállóról van szó."

Távol a dobogótól

A Red Bull főnökei kevésbé optimisták a 2015-ös idénnyel kapcsolatban: Christian Horner szerint az idei szezonjukat már leírhatják, ezért a Renault-nak inkább a teljesítmény növelésére, és nem a megbízhatóságra kellene koncentrálnia. „Még ha húsz erőforrást is használunk el az idényben, akkor is azt mondom, hogy könnyebb egy gyors motort megbízhatóvá tenni, mint fordítva" – nyilatkozta a csapatfőnök.

A Red Bull a tanácsadó Helmut Marko szerint sem számíthat arra, hogy kiemelkedő eredményeket ér el az idei szezonban, de „talán az utolsó három futamon" már harcba tudnak szállni a dobogós helyekért.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!