Vágólapra másolva!
Önerőből valószínűleg még mindig nem lesz képes pontot szerezni a McLaren, de Button úgy véli, a vetélytársak problémája esetén Barcelonában már odaérhetnek a pontszerző helyekre. Hasznosnak érezte, hogy Bahreinben csak nézőként követte a versenyt, miután fel sem állhatott a rajtrácsra.

Az előző verseny után Fernando Alonso szintlépést várt a McLarentől a Spanyol Nagydíjra, de a csapat legfrissebb jóslata arról szól, hogy ezen a hétvégén még nem, csak Monacóban lehetnek képesek önerőből pontot szerezni.

Az F1 európai szezonjának nyitányán a vetélytársakhoz hasonlóan a wokingi istálló is több aerodinamikai és mechanikai újítást bevet, amihez a Honda elvileg megbízhatóbbá és vezethetőbbé tett motorja társul.

Jenson Button elégedett a bevetett fejlesztések mennyiségével, amivel szerinte tisztességes mértékben gyorsulhat az autójuk, ám továbbra sem hiszi, hogy önerőből megszerezhetik első idei pontjukat. "A többiektől függ. Ha mindegyik autó jól muzsikál, akkor nehéz lesz, de ha nekünk jól alakul a hétvége, miközben másoknak nem, akkor jó esélyünk van rá" - mondta Barcelonában. "Mindazonáltal akkor sem fogunk fel-alá ugrálni, ha pontot szerzünk. A lényeg, hogy minél közelebb legyünk a pontszerző helyekhez."

Lépésről lépésre lopakodik közelebb a pontszerzéshez a McLaren Forrás: Honda

Alonso korábban azzal viccelődött, hogy rövidesen egyenrangú ellenfelei lesznek a Mercedesnek, ha minden nagydíjon körönként legalább egy másodperccel gyorsabbá teszik az autót, ahogy a szezon elején tették. Button most kijelentette, hogy elértek oda, ahol már egyre nehezebbé válik újabb és újabb tizedeket kipréselni az autóból.

"Lassan eljutunk oda, ahol már sokkal nehezebb megtartani a fejlődés ütemét. A középmezőny azonban nagyon sűrű, és mi is harcolhatunk benne, ezért várom az újabb kihívást a hétvégén" - mondta.

Hasznos kiesés

Button a hibrid rendszer hibája miatt el sem rajtolhatott a Bahreini Nagydíjon, ám szerinte úgy is értékes tapasztalatokkal gazdagodott, hogy nézőként követte az eseményeket. "Hasznos nap volt, talán többet is ért így, mintha vezettem volna!" - közölte arra utalva, hogy a köridőket és a vetélytársakat szemlélve sokat tanult. Gondolatait a Twitteren is folyamatosan megosztotta.

A McLaren számára örömteli, és a fejlődését igazolja, hogy Bahreinben végre sikerült egyik versenyzőjüknek, Alonsónak továbbjutnia az időmérőn a Q1-ből a Q2-be.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!