Vágólapra másolva!
Az autó versenytempója jó, de időmérős körülmények között még nem elég gyors, ezért erre a területre fókuszálnak a Spanyol Nagydíj szombati napján.

A Mercedeseken és a Ferrarikon kívül több versenyző is megelőzte a Williamseket a tabellán a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapján, ami azt sugallhatja, hogy a tavaly az erősorrendben még második csapatra szoros küzdelem várhat a középmezőnyben.

Rob Smedley, az istálló teljesítményért felelős mérnöke elmondta, hogy az FW37 nyers tempóján még valóban van mit csiszolni. "Az első edzésen kipróbált elemeket megtartottuk a másodikra is. Örömteli, hogy jól működtek" - nyilatkozta a fejlesztésekről. "Jónak tűnik a tempónk a hosszú etapokon, de az időmérős teljesítményünkön még tudunk javítani."

Egyetértett vele Valtteri Bottas is, aki délután 8. lett - Danyiil Kvjat Red Bulljától és Max Verstappen Toro Rossójától azonban több mint fél másodpercet kapott. "Biztos vagyok benne, hogy az időmérőig még többet ki tudunk préselni a csomagból. Még korai bármit is mondani a teljesítményünkről, és arról, hogy hol állunk" - közölte. "Mindazonáltal inkább előre, semmint hátra figyelünk, és igyekszünk csökkenteni a lemaradásunkon a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest."

Valtteri Bottas a pályán Forrás: Farkas Péter (Origo)

A Williamsnek nem szokása pénteken kiteregetnie a lapjait, ezért előfordulhat, hogy a hétvége későbbi részében pilótáik előrébb kerülnek a sorrendben. Felipe Massa ráadásul azért sem futott erős kört, mert autójába beragadt egy törmelékdarab. "Átlagos péntek volt, sikeresen teljesítettük a programunkat. A figyelmünk a gumik megismerésére és a teljesítményünk maximalizálására irányult az időmérőre és a futamra" - mondta a 10. helyen záró brazil.

A csapatnál autóba ült délelőtt Susie Wolff is, aki két tavalyi szabadedzés után kapott ismét lehetőséget egy nagydíj hivatalos programjában. "Kicsit bosszant, hogy a leggyorsabb körömben elkövettem egy hibát a 3-as kanyarban, de ettől függetlenül jó volt visszaülni az autóba, mivel minden alkalommal rengeteget tanulok a volán mögött" - mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!