Vágólapra másolva!
Egyik vetélytársa, a rutinos Tom Coronel szerint a magyar versenyző egyértelműen a WTCC egyik legjobbja, ezért érthetetlen, miért nincs valamelyik gyári csapatnál. Michelisz azt állítja, ez csak rajta múlik, és lélekben már felkészült a váltásra.

A WTCC rutinos holland versenyzője, Tom Coronel a második hungaroringi futam után nem győzte dicsérni a versenyt megnyerő Michelisz Norbertet. Coronel a 2. helyen ért célba, ami szerinte "tökéletes" eredmény volt a Hungaroringen, hiszen "ezek a fantasztikus szurkolók megérdemelték, hogy Michelisz nyerjen."

Coronel annak ellenére örült vetélytársa sikerének, hogy a Zengő-Honda versenyzője a bajnokság legutóbbi fordulójában, Marokkóban hátulról eltalálta az autóját, ami a kieséséhez vezetett. A holland elmondta, nem tud haragudni Micheliszre, aki a verseny után egy üzenetben is elnézést kért tőle.

Coronel gratulál Michelisz győzelméhez a Hungaroringen - katt a galériához! Forrás: Farkas Péter (Origo)

"Könnyű észrevenni, amikor valaki hülyén viselkedik, de ez a srác nem hülye. Remek versenyző, ráadásul nagyszerű személyiség is" - mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón, amikor a marokkói incidensről kérdezték. Coronel régóta jóban van Michelisszel, de versenyzőként is nagyra tartja: szerinte akár a világbajnoki éllovas José María Lópezt is meg tudná szorongatni, ha egyforma autóban ülnének.

"Szerintem ő az egyik leggyorsabb versenyző a mezőnyben" - mondta Micheliszről. "Ha beülne egy Citroenbe, Pechitónak is komoly problémái lennének vele. Ezt nemcsak azért mondom, mert itt vagyunk a Hungaroringen, már a szezon elején is ugyanezt állítottam."

"Régóta ismerjük egymást, és amikor a BMW-nél voltunk, ugyanolyan autóval versenyeztünk. Csak két emberről tudom biztosan, hogy gyorsabb volt nálam, amikor márkatársak voltunk: Gabriele Tarquini a Seattal, és Norbi a BMW-vel" - jelentette ki a 43 éves Coronel, akinek komoly formaautós múltja van: az 1997-es F3 Mastersen olyanokat győzött le, mint Mark Webber és Nick Heidfeld. "Nagyon nagyra értékelem a teljesítményét, és nem is értem, miért nem versenyez már egy gyári csapatnál. "

Csak Micheliszen múlik a gyári szerződés

A magyar versenyző az Origo GPhírek kérdésére a Hungaroringen elismerte, hogy "nagyon jól esik" neki Coronel dicsérete, hiszen mérvadónak tartja a tapasztalt holland véleményét. "Mindenki tudja, hogy ő már régóta oszlopos tagja a mezőnynek, nagyon jó pilóta" - emlékeztetett. "Versenyzett már volt Forma-1-es pilótákkal, például (Juan Pablo) Montoyával vagy Ralf Schumacherrel is. Ha valakinek, akkor neki lehet rálátása arra, hogy mi zajlik az autósportban, ezért nagyon hízelgő, hogy ennyire pozitívan nyilatkozik rólam."

Coronel a rajt után keményen támadta Micheliszt - katt a galériához! Forrás: Farkas Péter (Origo)

Michelisz továbbá célzott arra is, amit már régóta sejteni lehet: csak rajta múlik, hogy mikor szerződik át a Honda gyári csapatához. Mivel már az idei szezon előtt is szó volt az átigazolásról, lélekben felkészült rá, hogy elhagyja a családias hangulatú Zengő Motorsportot, és a jobb feltételeket kínáló, de személyes kötödések nélküli gyári istállóhoz szerződjön.

Vasárnap délelőtt egyébként a WTCC általános igazgatója, Francois Ribeiro is azt állította, Michelisz idővel „kitúrja Gabriele Tarquinit, és a Honda első számú versenyzője lesz." Információnk szerint a Zengő Motorsportnál is komolyan számolnak vele, hogy jövőre már nem az ő színeikben indul majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!