Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok a júniusi Ferrari Racing Days című rendezvény apropóján érkezhet Magyarországra. Egy hónappal a Magyar Nagydíj előtt egy régi versenyautót vezet majd.

Kimi Räikkönen után csapattársa, Sebastian Vettel is Magyarországra látogat még a július végén esedékes 30. Magyar Nagydíj előtt. A négyszeres világbajnok a német Motorsport-Total.com értesülései szerint a június 26-28. között zajló Ferrari Racing Days című rendezvényre érkezik, és egy korábbi versenyautó volánja mögött tesz meg bemutató köröket.

A Ferrari Racing Days a sportautó gyártó exkluzív versenysorozata, amely során a Ferrari Challenge márkakupa futamai mellett az XX programban résztvevő autók tulajdonosai, és régebbi F1-es autók gazdái is pályára lépnek. 2010-ben, még a Scuderia színeiben Felipe Massa is ellátogatott a rendezvényre.

Räikkönen (jobbra) után Vettel is Budapestre látogat még a 30. Magyar Nagydíj előtt Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettel júniusi vendégszereplése nem az egyetlen alkalom, amikor Ferrari-pilóta bemutatót tart Magyarországon 2015-ben. A német csapattársa, Kimi Räikkönen a budapesti Nagy Futamon vett részt egy 2010-es Ferrari F10-zel.

Räikkönen vállal szerepet hasonló rendezvényeken, a budapesti közönség is először láthatta a Hungaroringen kívül autózni, és mivel a finn szerződése az idén lejár, elképzelhető az is, hogy utoljára. Bár Räikkönen formája az idei szezon során javulni kezdett, és Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke is megtartaná a finnt, a szerződéshosszabbításról egyelőre nincs megállapodás.

Bottas igazolhat a Ferrarihoz?

Olasz lapok közben arról számoltak be, hogy Valtteri Bottas előszerződést kötött a Scuderiával, ennek véglegesítése mindenképpen Räikkönen állásába kerülne, aki a Ferrari B csapatának is tartott Haas színeiben versenyezhetne, ha marad az F1-ben.

A spekuláció szerint Bottas helyét a Mercedes tesztpilótája, Pascal Wehrlein foglalhatná el a Williamsnél, ami a német versenyző foglalkoztatásáért cserében olcsóbban kaphatná az erőforrásokat. Az viszont nem világos, hogy Wehrlein hogyan kaphatna F1-es szuperlicencet, mert a 2016-os feltételeknek elméletileg nem felel meg.

Räikkönen maradna a Ferrarinál Forrás: AFP/Fayez Nureldine

A finn MTV3 csatorna kommentátora, Oskari Saari viszont nem hiszi, hogy Bottas előszerződésének lenne valóságalapja, és elmondása szerint „elég jó forrásai vannak ebben az ügyben.”

„A Williamsnek opciója van Bottas szolgálataira a következő szezonra, ami alapvetően kizárna bármilyen előzetes megállapodást. Az emberek persze köthetnek háttéralkukat, de úgy értesültem, hogy (Bottas) nem kötelezi el magát sehova, mielőtt a csapat nem döntötte el, hogy él-e opciós jogával vagy sem” – magyarázta Saari.

A finn kommentátor egyetértett abban, hogy ha Räikkönen valamiért nem maradna Maranellóban, akkor Bottas logikus választás lenne a helyére.

„A Ferrarinak opciója van Kimi Räikkönenre, úgyhogy ha nem akarják Kimivel folytatni, a következő legjobb lehetőséget fogják keresni, és Valtteri mindenképpen közöttük van. Jelen pillanatban viszont úgy tudom, senki nem kötött megállapodást.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!