Vágólapra másolva!
Button koncentrációval próbálja ellensúlyozni a McLaren lemaradását, és Alonso is úgy véli, hogy a Honda erőforrással küszködő McLarennek a Monacói Nagydíjon lehet az eddigi legkomolyabb esélye.

A múlt hétvégi Bahreini Nagydíj is felemásan alakult a McLaren-Honda számára, mivel Fernando Alonso autója a korábbiaknál jobban szerepelt, Jenson Button viszont még a rajtrácsra sem tudott felállni a három nap során összesen négyszer elromló MP4-30-assal. A wokingi istálló csapatfőnöke viszont elégedett volt az istálló fejlődésével.

„Nagyjából igen” – idézte a franciát az ESPN. „Persze még mindig akadtak gondok az egyik autóval, de a másik egész hétvégén többé-kevésbé hibátlanul ment, és ez örömteli” – foglalta össze. „Még mindig messze vagyunk attól, ahol lenni akarunk, de míg korábban aggasztónak tűnt a helyzet, mostanra túljutottunk ezen a drámai időszakon.”

Button autóján még rendszeresek a műszaki hibák Forrás: McLaren

Boullier emlékeztetett, hogy a Hondával közös projektjük továbbra is gyerekcipőben jár, és bár a „megbízhatósági csomagjuk” Alonso autóján bevált, Button esetében „még mindig nem elég jó.” Boullier szerint a pontszerzés nemsokára esedékes lesz, és a Bahreinben folyamatosan balszerencsés Button is megtartotta pozitív szemléletét.

Habár a Mirror című bulvárlap azt írta, Button dühében elviharzott a pályáról, miután kiderült, hogy nem állhat rajthoz a versenyen, így a sajtóval szembeni kötelezettségeinek sem tett eleget, a McLaren a szóvivőjén keresztül cáfolta ezt. Matt Bishop rámutatott, hogy Button folyamatosan "szórakoztató tweetekkel" kommentálta a futamot, mégpedig a csapat vendéglátóegységéből, ahonnan szerinte a leintést követően engedéllyel távozott a feleségével, Jessicával.

„Szerintem már Barcelonában is láthatunk egy nagyobb előrelépést” – idézte Buttont Adam Cooper szakújságíró. „Monacóig viszont még nagyon sok fejlemény várható az autóval kapcsolatban, úgyhogy remélhetőleg nemcsak a teljesítmény, hanem az aerodinamikai tapadás terén is előre tudunk lépni. Jó érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.”

„Akad néhány terület, ahol az autónak javulnia kell Monacóig, de mindenképpen érdekes lesz ott vezetni. Nagyon trükkös pálya, nehéz megtalálni a határokat, és rengeteget segíthet, ha az ember olyan autót vezet, amely magabiztossá teszi.”

Alonso is Monacóra készül

Button szerint a történelem is igazolja, hogy egy erős, tapasztalt pilóta egy gyengébb autóval is sikeres lehet a miniállam utcai aszfaltcsíkján, ezért nagyon készül az egy hónap múlva esedékes versenyre, amely 2000 óta a 13. Monacói Nagydíj lesz számára.

„Emlékszem még, amikor Jean Alesi egy Prosttal remek munkát végzett, mert megbízott az autójában, és a balansz is jó volt. Erre az embernek egyébként is szüksége van. A legtöbb pilóta tehetséges, de Monacóban fejben dől el a játék, mivel a pálya megbosszulja a hibákat.”

Fernando Alonso hazai versenye következik Forrás: McLaren

Egyetértett csapattársával Fernando Alonso is, aki 2006-ban és 2007-ben megnyerte a Monacói Nagydíjat, második győzelmét ráadásul egy McLaren-Mercedesszel aratta. A spanyol úgy véli, az utcai pályán esélyük lehet az előrelépésre.

„A motorerőre kevésbé érzékeny pályák egyelőre segítenek majd minket, úgyhogy Monaco lesz az első helyszín, ahol jobb eredményt érhetünk el” – jelentette ki a spanyol. „Meglátjuk. Szerintem továbbra is versenyről versenyre kell gondolkodnunk, és jelenleg Barcelona a következő lépcsőfok.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!