Vágólapra másolva!
Alonso optimista, de Eric Boullier szerint a következő futamokon is csak fokozatos javulásban reménykedhetnek. Häkkinen szerint nem biztos, hogy Alonso még évekig fenn tudja tartani a motivációját a küszködő csapatnál.

Az új Honda-motorral továbbra is küszködő McLaren az idény első négy futamán jelentős javulást tudott elérni, de ez még Bahreinben sem volt elég ahhoz, hogy a pontszerző helyeken végezzenek. Fernando Alonso a 11. helyen ért célba, Jenson Button pedig el sem tudott rajtolni az időmérőn tapasztalt ERS-problémája után.

Alonso a múlt hétvégén úgy nyilatkozott, reméli, a bahreini futam volt az utolsó, ahol a McLaren nem tudott a pontokért harcolni. Az első európai futamon, a háromhetes szünet után megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon nagy előrelépést vár az istállótól, amelynek szerinte ideje „szintet lépnie."

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azonban nem szeretné, ha a csapata túlságosan elbízná magát. Szerinte manapság rendkívül nehéz egyik futamról a másikra annyit javulni, hogy ennek rögtön látványos eredményei legyenek.

Alonso optimistább, mint a csapata Forrás: AFP

„Bármilyen előrelépés jó lenne, nem várhatjuk azt, hogy rögtön nagyot ugrunk előre" – idézi az El Confidencial Boullier-t, aki elárulta, hogy az autó hátulja „szinte teljesen új lesz" Barcelonában. „Azok a napok már elmúltak, a modern Forma-1-ben inkább csak fokozatosan lehet fejlődni."

Kitart-e Alonso türelme?

A McLaren korábbi kétszeres világbajnoka, Mika Häkkinen úgy véli, a csapatnak még évekre lehet szüksége ahhoz, hogy újra a bajnoki címért harcolhasson. A finn nem biztos benne, hogy a 33 éves Alonsónak lesz elég türelme kivárni az újabb sikereket.

„Vajon Fernando készen áll arra, hogy a következő kettő, három vagy talán négy évet is a győzelmektől távol versenyezze végig?" – tette fel a kérdést Häkkinen a Daily Expressnek nyilatkozva. „Nagyon unalmas évek következhetnek, hiszen nem csak arról van szó, hogy 15-16 versenyt kell teljesítenie egy évben. Nagyon hosszú évek lesznek, sok utazással, ami rendkívül kemény. Vajon végig kitart majd a motivációja?"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!