Vágólapra másolva!
Nem érti, hogy miért kellene kevesebbet kérnie a rendezésért az olaszoktól, mint például az osztrákoktól. A híres helyszínek eddig nem fizettek annyit, mint az újabb rendezők.

Ismét megfenyegette az Olasz Nagydíj szervezőit Bernie Ecclestone, aki közölte, vagy hajlandók többet fizetni a versenyért a jövő évtől kezdve, vagy nem lesz futam Monzában.

„A helyzet nagyon egyszerű” – jelentette ki a La Gazzetta dello Sportnak. „Szerződésünk van az idei versenyre, de utána nincs” – mondta a brit üzletember, aki korábban „katasztrófának minősítette a jelenleg érvénybe lévő megállapodást.

A monzai pálya igazi közönségkedvenc Forrás: Mercedes

Ecclestone közölte, hogy „az F1-nek ára van”, és ő egyelőre nincs tekintettel arra, hogy egy kivételével az összes Olasz Nagydíjat Monzában rendezték meg. A lap felvetette, hogy Ecclestone és a mögötte álló CVC túl sok pénzt követel az Olasz Nagydíj megrendezéséért, ő azonban visszavágott:

„Nem, ez annyi, amennyit a többi szervező ki tud fizetni. Miért kellene például Zeltwegtől vagy Spától eltérő feltételeket kapniuk? Ugyanannyit, ugyanolyan feltételekkel kértem tőlük” - mondta.

Az idei szezon során egy újabb történelmi helyszín már elbukott, hiszen 2015-ben nem lesz Német Nagydíj, és egyelőre az olaszországi futamot is kétségek lengik körül. Az öt hét múlva esedékes Monacói Nagydíjon várhatók komolyabb tárgyalások a felek között.

Több versenyrendező is aggályát fejezte ki az F1 jelenlegi helyzetével kapcsolatban: a Malajziai Nagydíj szervezői a szokásosnál később és rövidebb időre hosszabbították meg futamuk szerződését a következő három évre, és a Kínai Nagydíj promótere is figyelmeztetett: az F1 csupán egy a számukra fontos rendezvények között.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!