Vágólapra másolva!
Kínában nem sikerült jól a rajtja, ezért a következő időszakban odafigyel, hogy legközelebb ne forduljon elő ilyesmi. A Williams egyelőre képtelen felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival.

A Williams versenyzői senkitől sem zavartatva szerezték meg az 5. és a 6. helyet a Kínai Nagydíjon. A Ferrari vagy a Mercedes pilótáinak megtámadására szemernyi esélyük sem nyílt, miután már a rajtnál elpárologtak az esélyeik, hogy legalább a mögülük induló Kimi Räikkönent legyőzzék. A Lotusoktól ellenben simán elhúztak, így a csapat 18 ponttal távozott Sanghajból.

"A csapat nagyszerű munkát végzett, mindent kihoztunk az autóból. Az 5. és a 6. hely pontosan tükrözi a mai tempónkat. A bokszkiállások kitűnően sikerültek, a taktikát jól választottuk meg" - értékelte a futamot Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke.

Az istálló versenyzői közül Felipe Massa végzett előrébb - noha a brazilt az első kanyarban lehagyta Valtteri Bottas, szinte rögtön visszaelőzte őt. Hogy elkerülje a hasonló eseteket, a közeljövőben külön figyelmet fordít a rajtprocedúrára. "Dolgozni fogok a rajtokon, mert ma ez volt egyetlen, ami rosszul ment" - mondta, köntörfalazás nélkül elismerve: "Egyszerűen nincs meg a tempónk az előttünk lévő autók utoléréséhez."

Felipe Massa csak másodpercekig tudta maga mögött tartani Kimi Räikkönent Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Bottasnak már az időmérőn sem jött ki a lépés, mert túlságosan elhasználta a hátsó gumikat, és a versenyen sem volt tökéletes az autója. "Magányos versenyem volt. Végig küszködtem, hogy megfelelő legyen a tempóm, de a csapat a lehető legjobb eredményt érte el. Hosszabb ideig szerettem volna magam mögött tartani Kimit, miután lehagytam a rajtnál, de egy szép manőverrel visszavette tőlem a pozíciót" - mondta.

Massa 11 másodperccel haladt Bottas előtt, amikor a verseny végén beküldték a Safety Cart, amely mögött a mezőny befutott a célba. A 4. Räikkönentől viszont ekkor már több mint 40 másodpercre voltak lemaradva.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!