Vágólapra másolva!
Felipe Massa elégedett a 4. rajthelyet jelentő körével, Bottast azonban az autó instabil hátulja hátráltatta. A finn tart tőle, hogy mindkét Ferrari megelőzheti a versenyen, de mindent megtesznek azért, hogy ne így legyen.

A sanghaji időmérő egyik meglepetését a Williams szolgáltatta, amelynek mindkét versenyzője megelőzte Kimi Räikkönen Ferrariját. Ez azért váratlan, mert az előzetes forma alapján úgy tűnt, hogy az első rajtsort a Mercedes, a másodikat pedig a Ferrari autói foglalják el vasárnap.

A finn pilóta utolsó köre azonban gyenge lett, így Felipe Massa és Valtteri Bottas is legyőzte. Massa szemlátomást vidáman nyilatkozott. "Elégedett vagyok a körömmel. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de sikerült összerakni egy jó kört" - mondta.

A brazil hétvégéje eddig nem alakult simán: pénteken kicsúszott a hátsó szárny hibája miatt - a fallal koccanva megsérült az új első légterelője is, de a szerelők helyrepofozták szombatra -, az utolsó edzésen pedig egy milliméterrel meg kellett emelni a padlólemezét, miután súrolta az aszfaltot.

Valtteri Bottas a Kínai Nagydíj időmérőjén Forrás: AFP/Fred Dufour

Bottast az időmérőn érte utol egy probléma. "A Q2-től kezdve szenvedtem az autó hátuljának stabilitásával, ami különös, mivel a Q1-ben még minden rendben volt. Emiatt változtatnunk kellett a guminyomáson - ez segített, de nem eléggé" - közölte.

"Az autónk gyorsabb, mint Malajziában, így szerezhettük meg a 4. és 5. rajthelyt" - vélte, de kemény feladatnak tartja, hogy a futamon is legyőzzék a Ferrarit. "Nehéz lesz, mert a miénknél erősebb a versenytempójuk. De legalább beékelődtünk a két autójuk közé, úgyhogy megpróbálhatjuk megnehezíteni a dolgukat."

A csapat technikai igazgatója, Pat Symonds is leszögezte, hogy nem feltartott kezekkel indulnak csatába a Ferrari ellen. "Náluk van az előny, de ez nem jelenti azt, hogy időnként ne tudnánk harcolni velük" - mondta.

A Williamsre hátulról a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo lehet veszélyes Räikkönenen kívül.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!