Vágólapra másolva!
Első előszezoni tesztjére készül Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia a német F4-es bajnokságban. A 17 esztendős pilóta bemutatkozására száznál is több újságíró lesz kíváncsi a helyszínen.

Álneveinek köszönhetően a gokartos évek alatt sikerült elkerülnie a felhajtást, de az F4-es bemutatkozásán már a sajtó óriási érdeklődésével is meg kell küzdenie Mick Schumachernek, a hétszeres világbajnok Michael fiának.

A 16 esztendős német pilóta az idén kezdi meg formulaautós pályafutását a korábban - egyebek mellett - Max Verstappent is versenyeztető Van Amersfoort Racing (VAR) színeiben, mégpedig éppen Adrian Newey fia, Harrison Newey csapattársaként. Tavaly a gokart Eb-n és vb-n is a 2. helyet szerezte meg.

Mick Schumacher, még gokartversenyzőként Forrás: AFP

A Die Welt arról számolt be, hogy az általában nem túl nagy érdeklődésre számot tartó F4-es bajnokság oscherslebeni tesztjére mintegy száz újságíró, fotós és TV-stáb akkreditált, többségük nyilvánvalóan Schumacher bemutatkozása miatt.

A német tinédzser természetesen nem csupán vezetékneve, hanem a 2013-as balesete óta a külvilágtól elzártan élő édesapja miatt is érdekes a közvélemény számára, de Mick és családja eddig nem nyilatkozott Michael Schumacher egészségi állapotával kapcsolatban.

Nem részesül különleges elbánásban

Az autósport történetében korántsem példa nélküli, hogy híres versenyzők gyermekei vagy rokonai is önálló karriert próbálnak építeni, de a legendás Ayrton Senna unokaöccse, Bruno kivételével talán soha senkire nem nehezedett akkora nyomás, mint amekkora Mick Schumacher esetében várható.

Ennek ellenére az ADAC, a német autóklub szóvivője kijelentette, hogy „Mick ugyanolyan elbánásban részesül majd, mint a többi pilóta”, és csapatfőnöke, Fritz van Amersfoort ugyanígy vélekedik. „Természetesen tudjuk, hogy az édesapja hétszeres bajnok, de már most leszögezem, hogy Micknek időre lesz szüksége, mire beletanul a versenyzésbe.”

A VAR-nél a tavalyi szezont eltöltő Max Verstappen március végén az Auto Bildnek elmondta, nincs kétsége afelől, hogy Mick Schumacher „jó kezekbe” került jelenlegi csapatánál. Az F4-es szezon április végén indul Oscherslebenben, DTM-, illetve korábban WTCC futamok helyszínén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!