Vágólapra másolva!
A brazil elismerte, hogy a Scuderia jó autót épített, Valtteri Bottas szerint a Williamsnél még a Red Bull és a Toro Rosso is jobb.

Már az előszezoni tesztek alapján is az egyik titkos esélyesnek tűnt a Ferrari az idei idény során, de végképp a Mercedes első számú kihívójává léptek elő, amikor Sebastian Vettel megnyerte a múlt vasárnap rendezett Malajziai Nagydíjat. A Williams ezzel szemben egyelőre csalódást kelt, és Felipe Massa is kénytelen elismerni, jelenleg volt csapata tart előrébb.

„Sokkal jobb volt az autójuk és a tempójuk is” – mondta a brazil a Ferrari malajziai teljesítményéről. „Hatékonyabban használják az abroncsaikat, és Malajziában minden erről szólt. Szerintem a gumikon múlt az egész, mert különben miért nem ők kerültek a pole-ba? Hát, az esőben majdnem megszerezték, de a száraz pályán lassabbak voltak. Gondolom, a teljesítményük inkább a gumik használatából adódik. Legalábbis remélem” – foglalta össze.

A Malajziai Nagydíjat csapattársa, Valtteri Bottas mögött a 6. helyen befejező Massa ugyanakkor nem fukarkodott megjegyezni, hogy tényleg „javultak, a Ferrari szép munkát végzett, mindenki másnál többet fejlődtek.”

Bottasnak úgy tűnt, a Red Bull és a Toro Rosso autói jobban szerepeltek Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Bottas a szerencsétlen rajt után alaposan visszaesett Malajziában, így a forgalomban autózva kellett visszaküzdenie magát az 5. helyre, amit az utolsó körben vett át Massától. Lemaradásuk számottevő volt a Ferrari és a Mercedes mögött, ami a finn szerint optimális körülmények között is csak kisebb lehetett volna.

„A lehető legjobb eredményt értük el, de a versenyen tempóhiányunk van, elég jelentős” – közölte a finn. „Ideális körülmények között, az élről rajtolva a hátrány nem lett volna ilyen nagy, de így is túl jelentős a lemaradásunk, sokkal nagyobb annál, mint amit vártunk. Ez rámutat, hogy mennyi teendőnk van. Sokkal több van bennünk, de jobban ki kell aknáznunk a teljesítményünket, mert a többiek nagy lépést tehettek előre.”

A finn pilóta hátfájás miatt kénytelen volt kihagyni az Ausztrál Nagydíjat, így az idén először Malajziában állhatott rajthoz, ahol megtapasztalhatta, hogy a mezőnyben autózva egyelőre gondjaik vannak a Williams FW37-essel.

„Úgy tűnik, a forgalomban küszködünk kissé a Toro Rossóhoz és a Red Bullhoz képest” – árulta el. „A Toro Rosso sokkal erősebbnek tűnik ott, ahol mi gyengék vagyunk, a lassú kanyarok csúcspontjától a kijáratig. Hamarosan érkeznek újítások, addig pedig csak annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk feltérképezni az okokat.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!