Vágólapra másolva!
A brazil élvezte a csatát finn csapattársával, de úgy véli, Bottas nem érhette volna utol, ha nem rontják el a kerékcseréjét.

Miután a szombati, esős időmérő edzésen alulteljesített a Williams, a vasárnapi Malajziai Nagydíjon is csak a száraz körülményekben reménykedhettek, hogy Felipe Massa és Valtteri Bottas javítani tudjon a 7-8. rajthelyén. Ez végül sikerült is, de a csapat nem volt egyöntetűen elégedett az eredményekkel.

A Williams autói egy pillanatig sem voltak esélyesek a dobogós helyek megszerzésére, és végül alaposan lemaradva, a két Mercedes és a két Ferrari mögött értek célba úgy, hogy Kimi Räikkönen a mezőny végéről felkapaszkodva is eléjük tudott kerülni.

„Végül is nem volt ez rossz verseny” – mondta Valtteri Bottas, aki az utolsó körben előzte meg csapattársát az 5. helyért. „Rossz helyen voltam a rajtnál, ezzel sok helyet vesztettem. Kihoztam az autónkból a maximumot, és jó volt Felipével csatázni a végén. Tudjuk, hogy van még teendőnk, tanulnunk kell a hibáinkból. Néhány hamarosan érkező fejlesztés remélhetőleg elmozdít minket a helyes irányba.”

Massa kevésbé volt lelkes, főleg azután, hogy az egyik kerekével gondok adódtak az utolsó bokszkiállása során, amivel szerinte legalább 2 másodpercet vesztett,

„Nem hinném, hogy fantasztikus napunk volt. Egy kisebb problémánk adódott a bokszban, ennek eredményeként Valtterinek esélye nyílt a végén, hogy elkapjon, bár a kerék a kerék elleni csatát élveztem. Figyelembe véve az autónk jelenlegi képességeit a lehető legtöbb pontot szereztük ma” – foglalta össze a brazil.

Bottas sokáig a középmezőnyben harcolt, de végül 4. lett Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A grove-i istálló autói a Mercedesekhez hasonlóan már rögtön a verseny elején a bokszba hajtottak kereket cserélni, majd elvegyültek a középmezőnyben, ahonnan csak kitartó munkával tudtak visszatérni a dobogós helyek mögötti pozíciókba. Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke elégedett volt a látottakkal.

„A csapat jó teljesítményt nyújtott, az autónk tempóját ismerve nem szerezhettünk volna több pontot. Ez kemény futam volt a meleg miatt, de a csomagunknak is vannak javítanivaló részei. A nehéz szombati nap után ma mentettük a helyzetet, és örültünk annak, hogy a két autónk egymással versenyez, bár egy ideig egy kicsit túl közel voltak egymáshoz!”

A Williams várakozásoktól elmaradó malajziai eredményei miatt az 1. és 4. helyet szállító Ferrari átvette tőlük a konstruktőri világbajnokság 2. helyét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!