A Red Bull ezúttal nem panaszkodott a Renault-ra

F1 Grand Prix of Malaysia - Qualifying KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 28:  Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drives during qualifying for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on March 28, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia.
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 28: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drives during qualifying for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on March 28, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150328-00242 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. // kvjat
Vágólapra másolva!
Elégedett a Red Bull a malajziai időmérő eredményével, amelynek elérésében az időjárás alakulása is segítette őket. A 4. helyezett Daniel Ricciardo örül, hogy a Williams autóit meg tudták előzni, Kvjat szerint kicsit korán mentek ki a Q3-ban.

A 4. és az 5. rajtkockát szerezte meg a Red Bull két pilótája a Malajziai Nagydíjra, ami a hétvége korábbi eredményeihez és az Ausztráliában látottakhoz képest jó eredmény az osztrák csapat számára. Daniel Ricciardo nem is rejtette véka alá lelkesedését az időmérő után.

„Elég jól mentünk az esőben, és bár még van min javítanunk, a 4. hely szép eredmény. Remélhetőleg izgalmas csatákat vívunk majd holnap. A Mercedes és a Ferrari mögött vagyunk, a Williamst viszont megelőztük. A körülmények trükkösek voltak, de így is lépésről lépésre haladunk, fejlődünk, és a helyes irányba tartunk. A gumikopás erős lesz, így valószínűleg három kerékcsere várható holnap. Ha a legjobb négy között végzünk, elégedettek lehetünk” – foglalta össze az ausztrál.

Közvetlenül csapattársa mögött zárt az orosz Danyiil Kvjat, aki úgy érzi, hogy a Q3-ban nem volt optimális a stratégiájuk, így a száradó pályán nem a megfelelő pillanatban futotta a körét. Ettől függetlenül optimista maradt.

Kvjat szerint túl korán mentek ki a pályára a Q3-ban Forrás: 2015 Getty Images/Mark Thompson

„Rendben volt az időmérő, a 4. és az 5. hely jó eredmény a csapatnak, de szerintem talán kicsit hamar mentünk ki a pályára" - jelentette ki Kvjat. "Előnyösebb lett volna később, ilyen körülmények között azonban ezt mindig nehéz eltalálni. Mindent összevetve sok pozitívumot elraktározhatunk a hétvégéről, és a fejlődés jeleit is látni. Ez kezdésnek elmegy.”

Elismerően nyilatkozott versenyzők eredményeiről Christian Horner is, aki ezúttal nem tett említést a Renault motor teljesítményéről. Malajziában a Red Bull autói gyorsabbnak bizonyultak a Toro Rossóknál, de a Q1-ben Carlos Sainz a 4. időt futotta, a Q3-ban pedig Max Verstappen a 6. helyig jutott, így a Red Bull fölénye ezúttal sem volt egyértelmű az olaszokkal szemben.

„Mind a csapat, mind pedig a versenyzők kihozták a maximumot e nehéz időmérőből. Miután megérkezett az eső a Q2-ben, az életünk sokkal kalandosabbá vált, és ahogy ezt láthattuk is, Malajziában hihetetlenül gyorsan szárad a pálya" - mutatott rá Horner. "Mindkét srácunk kihozta a legtöbbet az autóból, és a 4., illetve az 5. helyen állhatnak fel a rajtrácsra. Remélhetőleg az erős rajtpozíciókkal jó versenyünk lesz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!