Vágólapra másolva!
A Malajziai Nagydíj első edzésnapján Ricciardo és Kvjat is úgy érezte, előreléptek a vezethetőség terén.

A Red Bull és a Renault között az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után kiéleződő feszültség Szepangban enyhülni látszott: a csapat főnöke, Christian Horner és a francia cég sportprogramját irányító Cyril Abiteboul békülékeny hangot ütött meg egymással a péntek délutáni hivatalos sajtótájékoztatón. Ráadásul azok után, hogy Melbourne-ben vezethetetlennek minősítették a motort, az első edzésnapon a csapat versenyzői érezhető fejlődésről számoltak be.

Miután délelőtt a beállításokkal foglalkozott, Daniel Ricciardo délután csupán 6 kört tudott a pályán tölteni, mert a motorjában csak öt henger működött. Ennek ellenére elégedett volt a fejlődéssel, amely szerinte annak köszönhetően következett be, hogy a Renault visszatért a tesztek végén használt motorvezérlési beállításokhoz.

„Azt hiszem, Melbourne-ben megpróbáltunk előrelépni, de most lényegében visszatértünk ahhoz, amit a teszteken használtunk" – mondta. „Ezen a hétvégén nem akartunk mindenáron fejlődni, hanem inkább egy olyan megoldást választottunk, amely legalább kezelhető."

Cyril Abiteboul és Christian Horner Szepangban barátságosabb hangnemben beszéltek egymással Forrás: Getty Images/Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Ricciardo megerősítette, hogy pozitívnak értékeli a fejleményeket. „Már délelőtt úgy tűnt, hogy a Melbourne-ben tapasztalt vezethetőségi problémák sokat javultak, ezért most nagyjából ott tartunk, mint a februári tesztek során" – jelentette ki.

Míg az ausztrál versenyző a kemény keverékű gumikon érte el a legjobb eredményét, csapattársa, Danyiil Kvjat a közepeseken megszerezte a 4. helyet a két Mercedes és Kimi Räikkönen mögött, nem egészen 2 tizedmásodpercre a Ferraritól. Ez biztató volt a Red Bull számára, és a fiatal orosz egyetértett Ricciardóval a motorral kapcsolatban.

„Csak reagáltunk a helyzetre, nem reagáltuk túl" – vélte Kvjat, aki ugyanakkor szintén egy műszaki hiba miatt fejezte be a tervezettnél korábban a délutáni edzést. „A helyes irányba mozdultunk el. Még számos területen van sok dolgunk, de a megfelelő lépéseket tettük meg, ami biztató."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!