Vágólapra másolva!
Napról napra jobban érzi magát a hátsérülése után, és alig várja, hogy Malajziában újra autóba ülhessen.

Valtteri Bottasnak ki kellett hagynia az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, miután az időmérő edzésen hirtelen hátfájdalmakra panaszkodott, majd az orvosi vizsgálatok során egy kisebb szakadást találtak az egyik porckorongjában. Mivel vasárnap nem felelt meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi vizsgálatain, eltiltották a versenyzéstől, de mindent megtesz azért, hogy a jövő heti Malajziai Nagydíjon újra autóba üljön.

Bottas jelenlegi Indonéziában készül a versenyre, ahova az eredeti tervei szerint is elutazott volna a két nagydíj között, hogy hozzászokjon a magas páratartalomhoz, a hőséghez és az időeltolódáshoz. Személyi edzőjén kívül vele tartott egy fizioterapeuta is, akivel minden nap keményen dolgozik a visszatérésért.

„Javul az állapotom, minden nap egy újabb előrelépést jelent" – írta ki a Twitterre péntek délelőtt egy kép kíséretében. „Alig várom, hogy Malajziában legyek!"

Bottas és csapata, a Williams is bízik benne, hogy Malajziában már nem kell lemondania a részvételről, de a végső döntést az FIA orvosai fogják meghozni az újabb vizsgálatok után. Az istálló egyelőre nem árulta el, szükség esetén kivel helyettesítenék a finnt, bár azt már leszögezték, hogy a tesztpilóta Susie Wolff nem fog versenyezni. Ausztráliában csak Felipe Massa vett részt a versenyen a Williams színeiben, ő a 4. helyen ért célba.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!