Vágólapra másolva!
A címvédő végig az irányítása alatt tartotta az Ausztrál Nagydíjat, nem is akart jobban elhúzni Rosbergtől. A német nem bánkódik túlzottan, amiért az első csatát elvesztette.

A Mercedes ott folytatta a 2015-ös idénynyitón, ahol tavaly abbahagyta: az ellenfeleiknek esélyt sem hagyva Lewis Hamilton és Nico Rosberg magabiztos kettős győzelmet arattak az Ausztrál Nagydíjon. Ezúttal a két csapattárs között sem alakult ki komolyabb küzdelem, miután a pole-ból induló Hamilton a rajtnál könnyedén megtartotta a vezetést, és amikor Rosberg időnként közelebb került hozzá, ő is magasabb szintre kapcsolt.

Hamilton persze az autóban ülve nem érezte olyan könnyűnek a győzelmet, de elismerte, hogy végig a kezében tartotta az irányítást. „Nico az egész verseny során nagyon gyors volt" – mondta. „Nehéz volt eldönteni, hogy mennyire kell spórolnom az üzemanyaggal, és mennyire kell kímélnem az abroncsaimat, mert még ki kell tapasztalnunk a határokat."

Hamilton a verseny nagy részében 2 másodperc körüli előnnyel vezetett, és elmondta, ennél nem is akart jobban elhúzni Rosbergtől. „Amint 2 másodpercre nő az előnyünk, megpróbáljuk ezt szinten tartani" – magyarázta. „Amikor Nico rákapcsolt, mindig sikerült reagálnom."

A címvédő nemcsak a győzelemnek örülhetett, a dobogón is várt rá egy meglepetés: az az Arnold Schwarzenegger készítette a verseny utáni interjúkat, akinek gyerekkora óta nagy rajongója. Hamiltont láthatóan megdöbbentette, amikor a testépítőként és színészként hírnevet szerző, majd politikusként és üzletemberként tevékenykedő Schwarzeneggert meglátta maga mellett. „Engem nem könnyű megijeszteni, de ő sokkolt" – ismerte el. „Nagy rajongója vagyok."

Hamiltont a győzelme után a dobogón is kellemes meglepetés érte Forrás: Daimler

Hamilton nem hagyta ki az alkalmat, hogy poénkodjon egyet Schwarzeneggerrel, és viccesen beszólt neki: „Azt hittem, magasabb vagy. A Terminátorban legalábbis magasabbnak tűntél!" – csodálkozott, mire Schwarzenegger azt válaszolta, hogy most nem viseli a magas sarkú cipőjét. Az interjúk végén pedig együtt búcsúztak el a Terminátor legendás mondatát – „I'll be back!" (Visszatérek!) – idézve.

Rosberg nem bánkódik

Rosberg az időmérőn jelentős, 6 tizedes hátrányt szedett össze Hamiltonnal szemben, és a futamon egyszer sem tűnt úgy, hogy támadni tudná a csapattársát. Ennek ellenére mosolyogva nyilatkozott a dobogón, szerinte az a legfontosabb, hogy bebizonyították, idén is ők a bajnoki cím legnagyobb esélyesei.

„Jó érzés másodiknak lenni, mert a Mercedes ismét elképesztő formában kezdte az idényt" – mondta. „A csapat ismét egy fantasztikus autót adott nekünk, ezért köszönetet kell mondanom."

Rosberg elismerte, hogy Hamilton „igazi világbajnokként vezetett" Melbourne-ben, de szerinte az idény során még megfordulhat a sorrend kettejük között. „Én is kihoztam magamból a maximumot, és mindent megteszek majd azért, hogy megnehezítsem a dolgát" – jelentette ki. „Fizikailag és mentálisan is nagyon nehéz évünk lesz, hiszen úgy kell végigversenyeznünk az évet, hogy egyetlen hibát sem követhetünk el."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!