Vágólapra másolva!
Egy bukkanón húzhatta meg a hátát, utána járni is nehezére esett. Csak vasárnap dől el, hogy versenyezhet-e. Massa megelőzte a Ferrarikat, de számít rá, hogy a versenyen nehéz lesz harcolnia ellenük, a Mercedest pedig elérhetetlennek tartja.

A Ferrarival folytatott szoros csatából a Williams került ki győztesen az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időmérőjén, de Felipe Massa hiába szerezte meg a 3. rajtkockát, a pole pozíciót elhódító Lewis Hamiltonnál 1,4 másodperccel lassabb volt. Utóbb elismerte, hogy a Mercedest a versenyen sem tartja befoghatónak.

„Ők egy másik ligában játszanak. Igyekezni fogunk minél több fejlesztést készíteni, ez még mindenképpen csak a kezdet" – ígérte. „Nem jó érzés látni ezt a hatalmas különbséget, de keményen dolgozunk tovább, és bízom benne, hogy annyira közel tudunk kerülni hozzájuk, amennyire csak lehetséges."

A hétvége eddigi részében a Ferrari gyorsabbnak tűnt a Williamsnél, de Massa végül a maranellói istálló mindkét versenyzőjét megelőzte – igaz, őt, valamint Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent csupán 72 ezredmásodperc választotta el egymástól.

A Williams versenyzői közül Massa tudta legyőzni a Ferrarikat Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Valójában a Ferrari az ellenfelünk. Nem lesz könnyű dolgunk velük szemben" – ismerte el Massa, akit a péntek délutáni szabadedzésen meglepett a Ferrari hosszú etapos tempója. „Borzasztóan erősek, tényleg nagyot léptek előre tavaly óta. Biztos vagyok benne, hogy holnap jobban kell aggódnunk miattuk, de azért a többieken is rajta tartjuk a szemünket."

„A Red Bull egyelőre nem igazán gyors, bár nincsenek kétségeim a felől, hogy ők is fejlődni fognak."

Bottas kórházba került

Sokan arra számítottak, hogy a Ferrarikat inkább a Williams másik versenyzője, Valtteri Bottas fogja megszorongatni, ő azonban végül 3 tizeddel lemaradt Räikkönentől is, és csak a 6. rajthelyet hódította el. Utóbb kiderült, hogy hátfájdalmakkal küzdött: láthatóan nehezen lépkedve hagyta el a garázst, aztán kivizsgálásra a pályakórházba ment, a sajtónak nem is tudott nyilatkozni. Az Autosport úgy tudja, már a Q2-ben érezni kezdte, hogy valami nem stimmel.

„Valtterinek megfájdult a háta, emiatt rengeteg időt vesztett az utolsó kanyarban" – erősítette meg a Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley. „Nem tudom, mi történt, talán megrándult a háta. Fékezés közben érezte először a fájdalmat, amely egyre rosszabb lett."

Röviddel később kiderült, hogy Bottast a pálya egészségügyi központjából továbbküldték kórházi kivizsgálásra. Smedley azt mondta, az orvosok csak vasárnap fogják eldönteni, hogy versenyezhet-e. "Visszamegy a szállodába pihenni, éjszaka nem tartják bent a kórházban" - árulta el. "Holnap ellenőrzik újra az állapotát." Bottas a Twitteren csak annyit közölt, hogy "várjuk a diagnózis."

Ha Bottas nem állhatna rajthoz, valószínűleg a Williams tesztpilótanője, Susie Wolff ugrana be a helyére - ehhez azonban az FIA külön engedélyére lenne szükség, mert egyik edzésen és az időmérőn sem vett részt. Mivel nem ismeri a pályát, valószínűtlen, hogy hagyják rajthoz állni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!