Vágólapra másolva!
Ő és Vettel egyaránt a saját hibájának tulajdonítja, hogy Massa beférkőzött eléjük. A Ferrari hosszú etapos tempójában bíznak.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen a Ferrari tavalyi köridején 3,6 másodpercet javítva megkaparintotta a 4-5. rajtkockát az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, de mindketten úgy vélik, Felipe Massa nem férkőzhetett volna be eléjük a Williamsszel, ha nem követnek el egy hibát. A három versenyzőt mindössze 72 ezredmásodperc választotta el egymástól.

Vettel a többiektől eltérően taktikázott a Q3-ban: nem a második, hanem az első köréhez használta fel az új szett lágy gumiját, és utólag úgy érzi, ez sem feltétlenül volt helyes döntés. „Felipe szépen összerakta a körét. Szerintem az első szettel gyorsabbnak kellett volna lennem, de ez nem jött össze. Az én hibám volt" – ismerte el Vettel. „Ami a másodikat illeti, taktikázhattunk volna másképp is, de összességében jó eredmény, hogy mindkét autónkkal az első öt közé kerültünk."

Räikkönen és Vettel az időmérő után. Mindketten úgy érezték, hibáztak Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettel elismerte, hogy a Ferrari másfél másodperces lemaradása a Mercedeshez képest „óriási", mégis azt mondta, elégedettek lehetnek a csapatánál. „Már a teszteken szerzett első benyomásaink kedvezőek voltak, most csak ezeket erősítettük meg" – vélte. „Úgy tűnt, a Williamsszel szoros lesz a helyzet, ami be is bizonyosodott. A versenyen remélhetőleg mi leszünk az erősebbek.

Ugyanebben bízik Räikkönen is, aki a Ferrari pénteki, feltűnően jó hosszú etapjaiból merít erőt. „Holnap komoly szerep juthat az időjárásnak, de a tavalyihoz hasonlóan most is jobban bízunk a versenytempónkban, és minden téren rengeteget fejlődtünk" – jelentette ki.

„A 3-as kanyarban nagyot hibáztam, emiatt a következő kettőt is elrontottam, és vesztettem úgy 3 tizedet" – tette hozzá a finn, aki egyébként az időmérő egészét nézve a pálya mindhárom szektorában jobb részidőt ért el Vettelnél. „A kör maradéka egész jó volt, be is hoztam a lemaradást, csakhogy addigra lényegében minden eldőlt. A 3. helyen kellett volna végeznünk, de ez van. Valószínűleg egy másodperc lenne a lemaradásunk a Mercedestől."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!