Vágólapra másolva!
A Renault-motor vezethetőségét és a végsebességet érzi a leggyengébb pontnak, és elismeri, hogy még nagy a lemaradásuk. Kvjat azért küszködött az időmérőn, mert még nem tudta kiismerni az RB11-et.

A Red Bull a vártnál némileg gyengébben szerepelt az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, hiszen nemcsak a Mercedes, hanem a Ferrari és a Williams is egyértelműen gyorsabb volt náluk. Daniel Ricciardo a három említett csapat versenyzői mögött lett a 7., ezért úgy érzi, mindent kihozott az autójából, ennek ellenére csalódottan nyilatkozott.

„Általában nincsenek nagy elvárásaim, de az ember elvárásai megváltoznak, amikor megtudja, hogy két másodperces lemaradásban van a Mercedes mögött" – nyilatkozta az időmérő után. „A jelenlegi helyzetünket elnézve egyáltalán nem számíthatunk rá, hogy a pole pozíciókért vagy a győzelmekért harcoljunk."

Ricciardo egy pénteki probléma miatt máris a második motorját használja az idei szezonra engedélyezett négyből, és a Red Bull más műszaki problémákkal is küzdött a hétvége során. Az ausztrál úgy érzi, a 7. hely ehhez képest jó eredmény, de nem szeretne sokáig ebben a pozícióban maradni. Szerinte a Red Bullnak elsősorban a Renault-motor vezethetőségével gyűlik meg a baja.

„Ami a lóerőt illeti, nem tudok pontos számokat mondani, de azt érzem, hogy a vezethetőséggel gondok vannak. Néhány dolgon javítanunk kell, hogy megkönnyítsük a helyzetet" – mondta. „Nem tudom, pontosan honnan ered a hátrányunk, de szerintem ott vagyunk gyengébbek, ahol tavaly is: azokon a részeken, ahol a legnagyobb végsebességre van szükség. A többiek itt húznak el tőlünk."

A Red Bull nem elégedett az eredményével Forrás: Red Bull

Ricciardo szavait az időmérőn mért sebességadatok is alátámasztják: a leggyorsabbnak a Williams bizonyult 329 km/ó-s tempóval, és a Ferrari is alig maradt el tőlük, a Red Bull hátránya viszont 10 km/ó volt az egyenesben.

Ricciardo elmondta, aláírná, ha a versenyen is a 7. helyen végeznének, viszont cserébe sokat tanulnának az autójukról. „Reálisan most itt tartunk, és ha holnap nem lesz nagy felfordulás, a nyers tempónkra támaszkodva valószínűleg nem fogunk előrébb lépni."

Kvjat még nem ismeri az autót

A másik Red Bull-lal Danyiil Kvjat csak a 13. helyen végzett, 4 tizeddel lemaradva a csapattársától. Az utolsó Q2-es körében elkövetett egy komoly hibát, de szerinte a legnagyobb probléma az volt, hogy még nem ismeri elég jól az RB11-et.

„A Toro Rossót tökéletesen ismertem, de ma bebizonyosodott számomra, hogy ezzel az autóval még nem tudtam szorosabb kapcsolatot kialakítani" – mondta az orosz, aki a téli teszteken különböző problémák miatt kevés kört tudott megtenni. „Hiába várok el valamit az autómtól, az másképp reagál, mint amire számítok."

Kvjat úgy gondolja, ha sikerül alkalmazkodnia az autójához, meg tudja mutatni, mire képes valójában. „A köridő bennünk van, csak még nem sikerült előcsalogatnunk" – állította. „Daniel viszont nagyjából kihozta a maximumot az autónkból."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!