Vágólapra másolva!
Egy körön senki nem tudott közel kerülni hozzájuk, de Rosberg és Hamilton úgy érzi, még többet ki lehetne hozni az autójukból. A német biztos benne, hogy az Ausztrál Nagydíjon ők ketten küzdhetnek meg a győzelemért.

A Mercedes az Ausztrál Nagydíj első edzésnapján bebizonyította, hogy az idén is az övé a legerősebb autó, hiszen Nico Rosberg és Lewis Hamilton mindkét edzésen kényelmesen az élen végzett. A délelőtti gyakorláson több mint egy másodpercet vertek a legközelebbi üldözőjükre, Valtteri Bottasra, délután pedig 7 tizeddel végeztek Sebastian Vettel előtt.

Bár a Mercedes fölénye minden bizonnyal nyomasztó hatást gyakorol a többi istállóra, a két pilóta egyáltalán nem beszélt elégedetten a pénteki napról. Szerintük a Mercedesnek még közel sem sikerült kihoznia a maximumot a W06-ból. Egyébként a téli teszteken is gyakran panaszkodtak arra, hogy az elképesztő tempó ellenére nem sikerült úgy beállítani az autójukat, ahogy szerették volna.

„Még nem áll készen az autónk. Dolgoznunk kell a beállításokon, a balansz még nem tökéletes" – nyilatkozta Hamilton, aki délután pontosan 1 tizeddel maradt el Rosberg idejétől. „Fantasztikus, hogy zsinórban két évben is versenyképes autóval kezdhetjük meg az idényt."

Hamilton mindkét edzésen a csapattársa mögött végzett Forrás:Mercedes

„Még nekem is van dolgom mert nem vagyok teljesen elégedett az autómmal" – tette hozzá. „Ma úgy tűnt, sikerült bebizonyítanunk, hogy erősek vagyunk, de persze vannak még gyors autók a pályán. Nem szabad azt hinnünk, hogy nem lesz szoros az időmérő."

Rosberg optimistábban nyilatkozott, szerinte Melbourne-ben valóban a két Mercedes párharca várható. „Mindig Lewis ellen kell megküzdenem" – mondta. „Ő is nagyon gyors volt ma, de még én is keresem a tökéletes beállításokat. Szerintem minden ezen fog múlni. Nagyon nehéz dolgunk van, hiszen megszámlálhatatlan lehetőség áll előttünk, és nem könnyű eldönteni, melyikkel javíthatnánk az autónkon."

„Biztos vagyok benne, hogy idén is remek csatát vívunk majd Lewisszal" – folytatta. „Remélem, már a bajnoki párharc első felvonásában jól fog szórakozni a közönség, mi mindent megteszünk majd ezért."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!