Vágólapra másolva!
Jules Bianchi édesapja újra megszólalt, és elismerte: továbbra sem tudja, hogy a fia felébred-e valaha a kómából. Bízik benne, hogy a 25 éves versenyző nem hiába harcolt eddig.

Már öt hónap telt el azóta, hogy Jules Bianchi a tavalyi Japán Nagydíjon kicsúszott a pályáról, és egy munkagépnek ütközve súlyos agysérüléseket szenvedett. A kómában fekvő Bianchit másfél hónapig a szuzukai pálya közelében lévő kórházban ápolták, november végén pedig hazaszállították Franciaországba, és a nizzai Központi Egyetemi Kórházban a rehabilitációját is megkezdték.

A 25 éves versenyző édesapja, Philippe Bianchi a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elmondta, a család továbbra sem tudja, mire számíthatnak a jövőben. „Jules még mindig kómában van. Amíg nem ébred fel, addig a várakozáson kívül semmi nem tehetünk" – mondta az idősebbik Bianchi. „Rengeteg türelemre van szükségünk, de nagyon nehéz azzal a tudattal élni, hogy bármelyik pillanatban érkezhet egy szörnyű hívás a kórházból."

Bianchi október elején szenvedett balesetet Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Philippe Bianchi hozzátette, „a családnak is olyan erősnek kell maradnia, mint amilyen Jules volt az elmúlt hónapokban", bár egyre nehezebben viselik a bizonytalanságot. „Amíg ebben az állapotban van, az orvosok sem tudnak mondani semmit. Lehet, hogy fel fog ébredni, de az is lehet, hogy nem" – ismerte el, de továbbra is próbál pozitívan gondolkozni. „Szerintem magához fog térni, hiszen nem hiába harcol ilyen hosszú ideje."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!