Vágólapra másolva!
Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója elismerte, hogy kisebb különbségre számított csapata, és a világbajnoki címvédő Mercedes tempója között, de úgy véli, hogy a grove-i istálló jó formában kezdi a szezont. Csak néhány futam után kezd majd körvonalazódni az idei sorrend.

Nagy reményekkel kezdte az évet a Williams, de a teszteken látottak alapján a Mercedes tempója továbbra is elérhetetlennek tűnik a számukra. Pat Symonds, a brit istálló technikai igazgatója elárulta, nem számított az utolsó, barcelonai teszten látott jelentős különbségekre.

„Ahogy a legtöbben, engem is meglepett a köridő, amit futottak” – ismerte el. „Úgy gondoltam, hogy lőtávolban vagyunk, a különbség nagyon hasonló volt a tavalyihoz, aztán futotta egy nagyon meggyőző kört.”

A Mercedes még egy keverékkel keményebb gumikon is sokkal gyorsabb tudott lenni a gyakran már szuperlágy gumikkal kísérletező ellenfeleknél, ennek ellenére Symonds nem borúlátó a 2015-ös szezon kezdete előtt.

Képes-e felzárkózni a Williams? Forrás: AFP/Lluis Gene

„Meglátjuk. Azt bizonyosan nem gondolom, hogy rossz helyzetben lennénk, és talán mire Kínába vagy Bahreinbe érünk, már látni fogjuk, hol tartunk. Melbourne mindig is egy fura pálya, ha az erőviszonyokat akarjuk felállítani.”

Symonds abból is lelkesedést merít, hogy Barcelona korábban „nem volt kifejezetten jó” pálya a Williams számára, ezért nem feltétlenül perdöntő, hogy a katalán pályán jól teljesít-e az aktuális autójuk vagy sem. Sőt, a brit mérnök általánosságban sem vonna le következtetést a tesztek alapján.

„A gond az, hogy az eredményeknek csak ezt a szűk mintáját vesszük alapul, legyen szó a tesztekről vagy az első versenyről, és mindig ebből próbáljuk megjósolni az erősorrendet, de ez természetesen nem igazán lehetséges.”

„Én összesen annyit tudok most, hogy ha folytatjuk, amit tavaly csináltunk, akkor szerintem az a helyes irány. Az elmúlt év során alaposan közelíteni tudtunk (a Mercedeshez), úgyhogy helyesen jártunk el.”