Vágólapra másolva!
A tavalyi autóját viszi a barcelonai tesztre az anyagi gondokkal küszködő Force India. A csapat versenyzői mellett a Mercedes tesztpilótája, Pascal Wehrlein is szerepet kaphat, feltehetőleg némi árengedményért cserébe.

Likviditási problémái adódtak a Force Indiának, amely csak nagy nehézségek árán tudja kifizetni a beszállítóit, így – bár az első vázatt már megkapták – az új autójuk építése is csúszásban van. Ennek következménye, hogy a tavalyi autójukatt kényszerültek Barcelonába, a következő teszt helyszínére szállítani, és felröppentek olyan hírek is, hogy a pénzügyi problémák miatt a tesztlehetőséget is megpróbálják értékesíteni.

„A barcelonai tesztre érvényes beosztás egyelőre még nem véglegesített” – árulta el a Force India szóvivője a Motorsport.com-nak. „Mind Nico (Hülkenberg), mind Sergio (Pérez) akcióba lép a héten” – utalt a csapat két versenyzőjére, de nem zárta ki, hogy mások is lehetőséget kapnak a négynapos tréningen.

Még csak új orrot mutatott be a Force India. Ezt vajon elviszik a tesztre? Forrás: Sahara Force India/James Moy Photography

A Mercedes tesztpilótája jöhet

Szintén a Motorsport.com számolt be a vasárnap felröppent pletykákról, amelyek szerint mind a négy nap során Pascal Wehrlein, a Mercedes csapat harmadik pilótája vezetheti a Force Indiát Barcelonában.

A 20 éves német versenyző tavaly szeptemberben került be a köztudatba, amikor kiderült, hogy DTM-es pályafutása mellett hosszú órákat töltött a Mercedes F1-es szimulátorában, majd első túraautós győzelme után egy sikeres teszten a szuperlicencét is megszerezte.

Wehrlein a szezonzáró után Abu-Dzabiban egy napig a világbajnok W05 Hybridet is tesztelhette. Ezzel a csapat két versenyzője mellett az egyetlen pilóta lett, aki kipróbálhatta a győztes Ezüstnyilat, és rögtön az aznapi leggyorsabb időt érte el.

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója tavaly elmondta, hogy a Wehrlein számára pénteki tesztlehetőségeket szeretnének biztosítani a 2015-ös szezon során, de a világbajnoki címre esélyes gyári csapatnál erre nincs hely, így a kisebb istállók felé tekintenek.

Kézenfekvő megoldás a Force India, amely a motorok árának csökkentése fejében minden bizonnyal kapható ilyen együttműködésre még úgy is, hogy a GP2 bajnoka, Jolyon Palmer már leszerződött tesztpilótának hozzájuk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!