Vágólapra másolva!
Japán tehetség lesz Stoffel Vandoorne csapattársa a GP2-es ART csapatnál. Nobuharu Matszusita a McLaren motorszállítójaként visszatérő Honda támogatását élvezi. A japán gyár ismét bejuttatná hazai versenyzőit az F1-be.

A Honda F1-es visszatérésével ismét út nyílhat a Forma-1 felé a japán pilóták számára. Erre utal legalábbis, hogy a szigetországi autógyártó támogatásával a GP2-ben folytatja pályafutását Nobuharu Matszusita, aki a wokingi csapat egyik tesztpilótája, Stoffel Vandoorne oldalán fog versenyezni.

A 21 esztendős pilóta olyan elődök nyomdokaiba léphet, mint Ayrton Senna egykori csapattársa, Szatoru Nakadzsima, a Prost-Mugenhez beprotezsált Sindzsi Nakano vagy a Jordannél, a gyári Hondánál és a Super Agurinál is megfordult Takuma Szato.

Bár különböző junior-kategóriákban jól szerepeltek, mindannyian sokat köszönhettek a Hondának az F1-es szereplésért, és a japán autógyártó továbbra is szeretné folytatni a hagyományt.

Ismét japán versenyzőket hozna a Honda az F1-be Forrás: McLaren

„A Honda részvétele a GP2-ben része a vállalat projektjének, amelynek célja, hogy több japán F1-es versenyzőt kutasson fel” – áll a gyártó közleményében. „A McLarennel való együttműködés révén a Honda további lehetőségeket fog teremteni, hogy japán pilóták globális szinten is sikeresek lehessenek.”

Matszusitának nem lesz könnyű dolga, ha a McLaren egyik versenyzői ülését szeretné megkaparintani, mert Fernando Alonso több évre elkötelezte magát a wokingi istálló mellett, míg a második ülést az idei évre még biztosan Jenson Button birtokolja.

Amennyiben Button nem válna be, a McLaren két további jelölttel rendelkezik, a tavaly versenyzőként egy szezont már teljesítő Kevin Magnussen, és a GP2 2015-ös bajnoki címére pályázó Stoffel Vandoorne is esélyes lehet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!