Vágólapra másolva!
Az FIA katari elnökhelyettese szerint szinte csak az aláírás hiányzik, és az ország akár 2016-ban futamot rendezhet. A Német Nagydíj sorsa továbbra is bizonytalan, de küzdenek a megmentéséért.

Jövőre újabb név kerülhet fel a Forma-1-es nagydíjat rendező országok listájára, Katar ugyanis a hírek szerint rendkívül közel került a szerződés aláírásához. Katar az elmúlt években többször jelezte, hogy szívesen rendezne F1-es futamot, eddig azonban úgy tűnt, Bahrein és Abu-Dzabi megakadályozhatják, hogy a térségben egy újabb ország is megkapja a rendezési jogokat.

Az FIA közel-keleti régiójának elnökhelyettese, a katari Nasser bin Khalifa al-Attiyah azonban most azt állította, nagyon közel járnak a szerződés aláírásához. „Minden szükséges lépést megtettünk, már csak néhány részletről kell megegyeznünk a hivatalos aláírás előtt" – mondta Al-Attiyah az AFP hírügynökségnek.

Al-Attiyah szerint az első Katari Nagydíjra akár már 2016-ban sor kerülhet, de azt még nem döntötték el, hogy a MotoGP futamoknak évek óta otthont adó Lusail pályán rendeznék meg, vagy egy új utcai helyszínen a fővárosban, Dohában.

A németek aggódhatnak a nagydíjukért, Katar viszont reménykedhet Forrás: Origo

Még küzdenek a Német Nagydíjért

Miközben egyre több Európán kívüli ország kap rendezési jogot, a hagyományos helyszínek nehéz helyzetbe kerülnek. Továbbra sem lehet tudni például, hogy 2015-ben sikerül-e megrendezni a Német Nagydíjat, jelenleg ugyanis sem a Nürburgringnek, sem Hockenheimnek nincs érvényes szerződése az idei évre.

Bernie Ecclestone állítólag mindent megtesz azért, hogy megmentse a versenyt, és mivel a Nürburgring helyzetét reménytelennek látja, Hockenheimmel próbál megegyezni. A hírek szerint akár a rendezési díj csökkentésére is hajlandó lenne, és a pályát szponzoráló Mercedest is próbálja meggyőzni arról, hogy egy nagyobb összeggel támogassák a versenyt.

Noha Nico Rosberg 2014-es győzelmét a vártnál jóval kevesebb néző látta a lelátókról Hockenheimben, a német bízik benne, hogy idén sem marad el a hazai versenye. „Ameddig csak vissza tudok gondolni, mindig volt Német Nagydíj, és ugyanolyan legendás volt, mint a Brit Nagydíj – az F1-es idény alapvető részét képezte" – mondta Rosberg. „Nagyon csalódott vagyok, amiért még nem sikerült bebiztosítani a helyét a versenynaptárban."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!