Vágólapra másolva!
Nem ő fogja megoldani a Red Bull-Renault gondjait, de részt vesz a megbízhatóság javításában. A fiatal orosz szerint Barcelonában már látszik majd, hol tartanak az ellenfelekhez képest.

Nem indult zökkenőmentesen Danyiil Kvjat pályafutása a Red Bullnál. A jerezi teszt második napján a fiatal orosz tette tönkre autójának egyetlen első szárnyát, de a Renault erőforrás is több hibajelenséget produkált a négy nap során, ami alaposan lecsökkentette a versenyzők által megtett körök számát. Kvjat viszont bízik az új csapatában.

„A problémák sohasem örömteliek, mindig meg kell oldani őket” – mondta az Autosportnak a jerezi meghibásodásokkal kapcsolatban. „Ezt én nem tudom megtenni. Támogatjuk egymást. Személy szerint én hiszek a Renault-ban, a Red Bull Racingben, és ez a bizalom remélhetőleg a hasznunkra válik.”

A Toro Rossótól érkező fiatal szerint időre és kemény munkára van szükség ahhoz, hogy beérjen a Red Bull és a Renault együttműködése, ennek érdekében nincs megállás a csapat főhadiszállásán közvetlenül a teszt után sem.

Barcelonára előrelépést vár Forrás: AFP

„A következő napok során rengeteg elemzést fogunk elvégezni. Természetesen mindig megpróbálunk javulni, de nem könnyű egy csapásra lenullázni a hátrányunkat. Keményen kell dolgoznunk, csak ez, a lépésről lépésre haladás, és a türelem hozhatja el nekünk azt, amire vágyunk.”

Kvjat két napot tölthetett az RB11 volánjánál, de az első alkalommal szinte végig első szárny nélküli ellenőrző köröket futott, így a szerda délután volt számára az első igazi élmény a Red Bull színeiben.

„Összességében nagyon eredményes volt” – jelentette ki. „Minden kör számít, mindegyik fontos, és (az utolsó) nap volt az egész teszt leghatékonyabb napja. Barcelonában már tudni fogjuk, hol akarunk lenni, hol kell lennünk, és fejlődünk tovább.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!