Vágólapra másolva!
A Ferrarihoz hasonlóan a svájci kis csapat autója is pénteken mutatkozik be. A jelentős arculatváltásra készülő istálló már az első teszten beveti a C34-et.

A Sauber is elkészül a 2015-ös autójának első változatával a vasárnap kezdődő tesztekre, sőt a Ferrarihoz hasonlóan már pénteken bemutatják az interneten a várhatóan új színekkel megjelenő C34-et.

Az arculatváltás elsődleges oka a kis csapat teljesen megújuló versenyzői felállása: a Caterhamtől érkezett Marcus Ericcson mellett a brazil szponzorok által segített Felipe Nasr foglalhatja el az autók üléseit.

A svájci istálló tavaly története leggyengébb szezonját teljesítette, és F1-es bemutatkozása óta először fordult elő, hogy pont nélkül zárták az idényt. Részben ennek, részben az elmélyült anyagi problémáknak köszönhetően mindkét tavalyi pilótájukat menesztették, és a tapasztalatlan, de komoly szponzorokkal érkező Ericsson-Nasr duóra szavaztak.

A teszteket a csapatnál már tavaly bemutatkozott Ericsson kezdi majd, de a svédet a nyitónap után le is váltja újonc csapattársa, aki a következő két nap során vezetheti a továbbra is Ferrari motorral szerelt autót.

A Sauber bejelentésével teljessé vált az idei autóbemutatók menetrendje: a Williams és a Lotus már leleplezte idei modelljét, míg a Force India egyelőre a megújult arculatukat prezentálta, a tényleges új autóra a barcelonai tesztig várni kell. A McLaren csütörtökön, a Toro Rosso szombaton, a Mercedes és a Red Bull pedig vasárnap lép színre. A Caterham és a Marussia továbbra sem mutatja az újraindulás jeleit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!