Vágólapra másolva!
A csapat a két másik, Romain Grosjean és Pastor Maldonado mellé felvett egy harmadikat is a tavaly megkoronázott Jolyon Palmer személyében.

Romain Grosjean és Pastor Maldonado után újabb GP2-bajnokkal bővítette az együttesét a Lotus. Az utánpótlás-sorozatot tavaly megnyerő Jolyon Palmer, a szintén egykori F1-es pilóta Jonathan fia tesztpilótai minőségben került a csapathoz, melynek autóját „jelentős számú" nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén is vezetheti majd az idén.

„Jolyon fantasztikus tehetség, tökéletesen alkalmas a Lotus tartalékpilótai szerepének betöltésére" – idézi a csapatfőnök Gérard Lopezt egy kedden kiadott közlemény. „Az, hogy ilyen fölényesen szerezte meg a bajnoki címét, bizonyítja a benne rejlő potenciált."

A 24 éves Palmer – aki a GP2-ben tavaly zsinórban tizenkilenc pontszerzéssel új rekordot állított fel – hálás a Lotus által kínált lehetőségért. „Az a célom, hogy 2016-ban egy ütőképes csapat versenyzője legyek, így sokat jelent számomra a Lotushoz kerülni, különösen most, amikor a Mercedes motorjait használják majd" – mondta.

Jolyon Palmer a Lotusnál folytatja Forrás: Jolyon Palmer honlapja

„Egy nagy csapattól tanulni a velük folytatott sokrétű közös munka révén, és közben sokat vezetni az autójukat a legjobb út, ahogy azt Valtteri Bottas bebizonyította."

Palmer egyébként a negyedik próbálkozásra hódította el a GP2 bajnoki címét, miután előzőleg 2. lett az F2 összetettjében. Múlt novemberben, a szezonzárót követő abu-dzabi teszten még a Force India autójával vett részt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!