Vágólapra másolva!
Idén a Nürburgring következne, de az anyagi gondokkal küszködő pályának még mindig nincs szerződése. A pálya vezérigazgatója „megfizethető” Forma-1-et szeretne.

A Német Nagydíjnak 2007 óta évenkénti váltásban ad otthont két pálya, Hockenheim és a Nürburgring. Idén az utóbbi helyszín következne a sorban, a hivatalos versenynaptárban azonban még nem jelezték, melyik pályán rendezik a 2015-ös német futamot.

A Nürburgring vezérigazgatója, Carsten Schumacher a Crash.net-nek nyilatkozva elismerte, az évek óta súlyos anyagi problémákkal küzdő pályának továbbra sem sikerült egyezségre jutnia Bernie Ecclestone-nal, ezért 6 hónappal a Német Nagydíj időpontja előtt még nincs szerződésük. Schumacher bízik benne, hogy végül sikerül megállapodniuk, de minden áron nem ragaszkodnak a verseny megrendezéséhez.

A Nürburgringen legutóbb 2013-ban volt F1-es futam Forrás: AFP

„A Forma-1-et szívesen látjuk a Nürburgringen" – nyilatkozta Schumacher, aki tisztában van a nagydíjhétvége előnyeivel. „A televízió világszerte közvetít a pályáról, ami pozitív képet ad rólunk, ráadásul a térségnek is komoly anyagi hasznot hozhatna."

„A Forma-1-nek ugyanakkor megfizethetőnek kell maradnia" – utalt a vezérigazgató arra, hogy Ecclestone valószínűleg az eddigieknél is drágábban kínálja a verseny rendezési jogait. „A jelenleg is zajló tárgyalásokról nem szeretnénk nyilatkozni – majd akkor beszélünk róla, ha konkrét eredményekről számolhatunk be."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!