Vágólapra másolva!
Bár a Nürburgring főnöke még reménykedett abban, hogy meg tudnak állapodni, Ecclestone kijelentette, idén is Hockenheimben rendezik a német futamot. A közeljövőben sem tervezi a visszatérést a Nürburgringre.

A Nürburgring vezérigazgatója, Carsten Schumacher nemrég úgy nyilatkozott, „megfizethető" szerződést szeretne kötni Bernie Ecclestone-nal, akivel még mindig nem sikerült megállapodniuk a 2015-ös verseny rendezéséről. A nürburgringi pálya évek óta súlyos anyagi gondokkal küzd, ettől függetlenül Schumacher reménykedett benne, hogy sikerül egyezségre jutniuk, hiszen a Német Nagydíjat évenkénti váltásban megrendező pályák közül idén rajtuk lenne a sor.

Ecclestone azonban csütörtökön elmondta, a tavaly tulajdonosváltáson is átesett Nürburgringgel nem tudtak megegyezni, ezért idén is a másik pályán, Hockenheimben rendezik a német futamot. „Hockenheimben lesz a verseny, már a tárgyalások közepén járunk" – nyilatkozta a Forma-1 nagyura a Reutersnek. „A Nürburgringen nem lehet megrendezni, hiszen nincs ott senki, akivel meg tudnánk egyezni."

Jövőre is Hockenheimben lesz a Német Nagydíj Forrás: AFP

Ecclestone szavaiból arra lehet következtetni, hogy a Nürburgring a jövőben sem pályázhat nagy eséllyel a futamrendezésre. „Hockenheimmel már van szerződésünk, csak a megállapodásban szereplő éveket kell módosítani" – magyarázta. „Eddig felváltva rendezték a versenyt a Nürburgringgel, most ezt a pontot kivesszük."

Német források szerint azonban kérdéses, hogy Hockenheim szívesen vállalná-e a nagydíj évenkénti megrendezését. Az idei versenyre a vártnál jóval kevesebben látogattak ki, ezért veszteséges hétvégét zártak, és korábban ők is panaszkodtak a magas rendezési díjakra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!