Vágólapra másolva!
Az elnök, Sergio Marchionne fontos sikerként könyveli el, hogy a motorokat a szabályalkotók szándékai ellenére szabad lesz fejleszteni az idei szezon közben. A pályán majd 2015 vége felé vár áttörést.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne győzelemként értékeli, hogy az FIA kénytelen volt engedélyezni a motorok szezon közbeni fejlesztését, mert a szabályzatba nem írták bele a 2015-ös homologizációs határidőt, amire éppen a csapat technikai igazgatója, James Allison mutatott rá múlt novemberben.

„A Ferrarinak ezer alkalmazottja van, és mindannyian győzni akarnak" – idézi Marchionnét a La Gazzetta dello Sport. „Máris elértünk egy jó eredményt azzal, hogy változtathatunk majd a motorokon: én ezt sikerként értékelem."

Marchionne – aki azt mondta, néhány nagydíjra személyesen is el fog utazni – bizonyára az elődjére, Luca di Montezemolóra célozva megjegyezte, hogy tavaly „sajnos még hátrébb estünk, de nem szeretnék újabb vitába keveredni azokkal, akik kötözködni akarnak. Hátrányból indulunk, ennek ellenére leszegett fejjel fogunk dolgozni a győzelemért."

Marchionne és Montezemolo Forrás: Ferrari

Az egyéni vb-címet 2007 óta nem nyerő Ferrari az elmúlt tizenkét hónapban jelentősen átalakult, a csapat számos kulcsfiguráját lecserélték. Távozott Fernando Alonso is, akinek a helyét a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel foglalta el. Marchionne az EFE spanyol hírügynökség szerint azt mondta, az idei szezon utolsó öt-hat versenyén vár látványos fejlődést.

„Biztatónak látom a helyzetet" – jelentette ki. „Azt remélem, hogy a szezon vége felé már javulni fog a teljesítményünk. 2015 legérdekesebb része a vége lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!