Vágólapra másolva!
Nem bánja, hogy Gutiérrez a hivatalos tartalékversenyző, szerinte ő tesztpilótaként többet segíthet a Ferrarinak. Vettelnek is szerepe lehet abban, hogy a Ferrarihoz került.

A Toro Rosso úgy döntött, a 2015-ös idényre már nem tartják meg Jean-Eric Vergne-t, aki így versenyzői ülés nélkül maradt a következő szezonra. A 24 éves francia karrierjét azonban megmentheti, hogy a Ferrari leszerződtette őt tesztpilótaként. Noha a hivatalos tartalékversenyző a Saubertől elküldött Esteban Gutiérrez lesz, Vergne úgy érzi, tesztpilótaként is hasznos munkát végezhet a csapatnál.

„Őszintén szólva amúgy is inkább a szimulátorban végzett munkát választanám, hiszen így csinálhatok valami hasznosat is" – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak. „Egy tartalékversenyzőnek ma az a szerepe, hogy elutazik a csapattal a pályákra, de semmi különöset nem csinál. Bosszantó lenne, ha nem tudnék segíteni a csapatnak, de úgy érzem, én hasznos munkát tudok majd végezni."

Vergne úgy véli, a tesztpilótai állás a Ferrarinál előrelendítheti a karrierjét, ezért már nem is csalódott, hogy a Toro Rossótól távoznia kellett. Valóban bizakodhat, hiszen régóta lehet olyan híreszteléseket hallani, hogy a tavaly gyengén szereplő Kimi Räikkönennek az idei lehet az utolsó szezonja a Ferrarinál.

Vergne már nem bánja, hogy távoznia kellett a Toro Rossótól Forrás: AFP

„Tudom, hogy mindent beleadtam, ezért nem bántam meg semmit" – mondta az elmúlt három évről. „Most a Ferrarinál vagyok, ami nagyszerű lehetőséget biztosíthat a 2016-os szezonra. Szerintem jobb helyem van itt, mintha a Caterhamnél vagy a Marussiánál versenyeznék, és mindig utolsó lennék."

Vettel segíthetett neki

Vergne nem tagadja, a ferraris szerződésében az is közrejátszhatott, hogy Sebastian Vettel is most került a Red Bulltól az olaszokhoz. „Akkor ismertem meg őt, mikor még a Forma-3-ban versenyeztem, és elkezdtem dolgozni a Red Bull szimulátorában" – emlékezett vissza. „Mindig nagyon jó volt vele a kapcsolatom, ahogy Kimivel is."

A francia azonban nem hiszi, hogy Vettel véleménye elég lett volna a leszerződtetéséhez. „Persze ez is segített, de tudom, hogy mások is felvetették a nevemet – Massimo Rivolával például sokat beszéltem" – magyarázta Vergne, aki az F1-es idény vége óta sem tétlenkedett, hiszen rajthoz állt a Formula E legutóbbi két versenyén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!