Vágólapra másolva!
Az istállón belül több szakembert előléptettek, Massa új versenymérnöke pedig a McLarentől érkezik. Pat Symonds bízik benne, hogy az erős mérnöki gárdának köszönhetően tovább fejlődhetnek 2015-ben.

A Williams a 2014-es idény során óriásit lépett előre: míg egy évvel korábban csupán 5 pontot tudtak összegyűjteni, tavaly a konstruktőri bajnokság 3. helyén végeztek, és az idény második felében rendszeresen dobogóra állhattak a versenyzőik. A nagy múltú istálló azonban nem titkolja, hogy újra győzelemre törne a következő években, ezért tovább folytatják a technikai részleg átszervezését.

A Williams hétfőn egy közleményt adott ki, melyben több változásról is beszámoltak. Felipe Massa korábbi versenymérnöke, Andrew Murdoch a jövőben a teljesítményért felelős vezetőmérnökként fog dolgozni, és a legfőbb feladata az lesz, hogy a gyári munkát felügyelve biztosítsa a két autó teljesítményének folyamatos javulását. Nemcsak a gyárban fog tevékenykedni, a nagydíjakon Valtteri Bottas munkáját segíti majd.

Felipe Massa új versenymérnököt kap Forrás: AFP

Massa új versenymérnöke Dave Robson lesz, aki a McLarentől érkezve idén csatlakozik a Williamshez. Robson 2010 óta dolgozott együtt Jenson Buttonnal a McLarennél, az utóbbi években a brit versenymérnöke volt. Bottas mérnökét nem cserélik le, ezt a pozíciót továbbra is Jonathan Eddolls fogja betölteni.

Az 1988 óta a Williams alkalmazásában álló Carl Gaden rendszermérnökként fog vezető pozíciót betölteni. Gaden az elmúlt 22 évben vezető szerelőként dolgozott a csapatnál, az előléptetésével a komoly tapasztalatára szeretnének építeni. Gaden eddigi pozícióját Felipe Massa korábbi főszerelője, Mark Pattinson foglalja el.

A Williams technikai főnöke, Pat Symonds biztos benne, hogy a mérnöki gárdában történt változások pozitív irányba mozdítják el a csapatot. „Büszkék vagyunk arra, hogy szinte minden területen a saját tehetségeink előléptetésével tudjuk megerősíteni a csapatot. Ha szükség van rá, akkor pedig új tehetségeket hozunk a csapathoz, hogy elérhessük a 2015-re és az azt követő évekre kitűzött céljainkat" – magyarázta. „Úgy tűnik, erős mérnöki gárdával vágunk neki a következő idénynek, ezért izgatottan várom az új szezont."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!