Vágólapra másolva!
Tudja, hogy nem fog örökké tartani a lendülete, és lélekben már felkészült arra, hogyan kell viselkednie akkor, ha gyengébb napjai lesznek.

Daniel Ricciardo a Toro Rossónál töltötte első két idényét a Forma-1-ben, ahonnan 2014-re előléptették a Red Bullhoz. Itt meglepetésre jobbnak bizonyult a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnél, és három győzelmet aratva a tabella 3. helyén zárta az évet.

Azzal ugyanakkor nem áltatja magát, hogy jó formája örökké fog tartani, ezért lélekben arra is készül, hogy hogyan fog megbirkózni a nehezebb időszakokkal. "Már nyertem néhány versenyt, ezért most már nem boldogít annyira, ha az 5. vagy 6. helyen haladok. Így hamar bosszússá lehet válni, többet követelve, de ilyenkor lesz kemény a feladat" - mondta az Autosportnak.

"Most elég jó lendületben vagyok, de biztos vagyok benne, hogy valamikor vissza fogok esni. Ez normális. Úgy gondolom, fontos, hogy a lehető legjobban kezeljük a rossz napokat, illetve azokat az időket, amikor egész hétvégén kínlódunk az autóval."

Daniel Ricciardo tudja, hogy nem mindig lesz oka mosolyogni Forrás: Red Bull

"A lényeg az, hogy kordában tartsuk az érzéseinket, és ne hagyjuk, hogy megzavarjanak. Ilyenkor egyszerűen csak vezetni kell, elfogadva azt, hogy nem nyerhetünk. Viszont például az 5. hellyel még mindig jobban járunk, mint a 10.-kel, ezért az 5. helyre kell törekedni."

Ricciardo kiemelte az egészséges önbizalom jelentőségét is. "Tavaly nyertem futamot, szóval jövőre sem leszek rosszabb versenyző. Elvileg javulni fogok. Lehet, hogy nem pont ilyenek lesznek a feltételek, de sohasem szabad kételkedni a képességeinkben" - szögezte le.

A Red Bullnál idén már neki kell betöltenie a vezérszerepet, miután Sebastian Vettel a Ferrarihoz igazolt. A német helyére Danyiil Kvjatot szerződtették.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!