Vágólapra másolva!
Úgy érzi, készen áll arra, hogy második F1-es idényében egy élcsapatnál versenyezzen. Nem szeretné, ha Vettelhez hasonlítgatnák.

Danyiil Kvjat idén debütált a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben, jövőre pedig rögtön egy élcsapatnál találja magát, miután a Red Bull őt szerződtette a Ferrarihoz távozó Sebastian Vettel helyére. A mindössze 20 éves orosznak csapaton belül is kemény ellenfele lesz, hiszen Daniel Ricciardo idén meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint a négyszeres világbajnok Vettel, és három futamgyőzelmet is aratott.

Kvjat ennek ellenére azt állítja, nem ijed meg a kihívástól, és már várja, hogy Ricciardóval egy csapatban versenyezhessen. „Idén bebizonyította, hogy versenyzőként rendkívül magas szinten áll" – mondta az ausztrálról az Autosportnak. „De én nem azért leszek ott a Red Bullnál, hogy figyeljem, milyen jól szerepel – mindent megteszek majd azért, hogy elé kerüljek, ahogy a többiek elé is."

Az orosz elmondta, ha félne a kihívástól, nem is lenne értelme a Red Bullnál versenyeznie. Úgy gondolja, képes lesz felvenni a harcot Ricciardóval a következő idényben. „Tudom, hogy mire képes, de én is a legjobb formámat fogom nyújtani, az pedig nem olyan rossz" – vélekedett.

Kvjat úgy érzi, képes lesz felvenni a harcot Ricciardóval Forrás: AFP

Kvjat örül, hogy jövőre egy olyan csapatnál versenyezhet, amely 10 éves fennállása során már négy világbajnoki címet szerzett. Szerinte sokan Vetteléhez fogják majd hasonlítgatni a teljesítményét, ő viszont nem szeretne törődni ezzel. „Vettelnek megadatott a tökéletes lehetőség a Red Bullnál, és nyert négy bajnoki címet. Fantasztikus munkát végzett" – ismerte el. „Az emberek biztos megpróbálnak majd párhuzamot vonni köztünk, de én csak azzal fogok törődni, hogy mitől lehetnék gyorsabb."

„Teljes mértékben felkészültnek érzem magam. Nagy kihívás áll előttem, de egy remek lehetőség is" – jelentette ki Kvjat, akit az sem aggaszt, hogy jövőre valószínűleg világbajnokok ellen kell majd kerék-kerék elleni csatákat vívnia. „Néhányuk ellen már idén is harcoltam. Idén kicsit hullámzott a teljesítményem, mint mindenki másé, de jövőre lehetőségem lesz arra, hogy egész évben magas szinten versenyezzek."

„Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok könnyű helyzetben, de mindenki innen kezdte" – tette hozzá. „Muszáj magabiztosnak lennem, hiszen anélkül nem lenne értelme itt versenyeznem."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!