Vágólapra másolva!
A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier hízelgően nyilatkozott a Red Bulltól igazolt szakemberről, aki friss lendületet hoz magával a csapathoz. Az átszervezések kapcsán a kirakós játék utolsó darabjának nevezte az érkezését.

A McLaren győzelem nélkül zárta az elmúlt két szezont, és ennek hatására már 2013 végén megkezdte a személyzet átalakítását, amit az idei évben is folytatott. A 2015-ben a Honda erőforrásaira váltó csapatnál egyértelműen a Red Bulltól elcsábított Peter Prodromou érkezésétől várják a legtöbbet, akinek nagy szerepe volt a rivális csapat sikereiben.

"Egyértelműen kulcsfontosságú volt a szerződtetése. Az aerodinamikai részleget az ő érkezésének tudatában szerveztük át" - nyilatkozta róla a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier az Autosportnak. "Peter a kirakós játék utolsó darabja."

"Tudtuk, hogy ő lesz a hab a tortán" - folytatta a méltatását. "Közismert név a bokszutcában, aki friss lendületet és iránymutatást hozott az aerodinamikai és a többi részlegre."

Kevin Magnussen in action. Forrás: McLaren

Prodromou Adrian Newey jobbkezének számított a Red Bullnál, de szeptember óta már a McLarennél dolgozik. Az általa hozott szemléletet tükrözi, hogy a McLaren az utolsó nagydíj pénteki edzésnapján egy olyan első szárnyat tesztelt, amely gyakorlatilag egy az egyben a Red Bull koncepciójára épült.

A következő tíz évre alapoznak

Bár sokak szerint 2015-ben is a Mercedes erőforrása lesz az etalon, a Forma-1-be visszatérő Honda részéről bátran kijelentették, hogy már a jövő évi idénynyitón a győzelmet tűzik ki célnak. Ron Dennis pedig korábban arról beszélt, hogy távlati terve az, hogy az istálló ismét uralja a sportágat.

Boullier ezúttal nem fogalmazott meg konkrét célkitűzést, de úgy véli, az átszervezésekkel hosszú távra stabil alapot teremthetnek. "Ha minden összeáll, a McLarennek nagyon erős alapjai lesznek a következő tíz évre" - mondta. "Ez a magyarázata annak, hogy rangidős szakembereket igazolunk. Ugyanakkor fiatalabb kollégák is csatlakoznak hozzánk, akik ismert mérnökök mellett dolgozva fejlődtek."

Nagy célokat tűz ki a McLaren Forrás: McLaren

"A következő év a finomhangolásról fog szólni, és arról, hogy fegyelmezetten kövessük az új munkamódszereket." A csapat 2014 végi javuló formája optimistává teszi. "Felszálló ágban vagyunk, nem leszállóban. A rendelkezésre álló erőforrásainkkal jobban teljesítünk, mint mások, ezért jövőre hatalmas előrelépésre számítok" - tette hozzá.

A wokingiak idén az 5. helyen végeztek a konstruktőri bajnokságban, bár sokáig még a Force India is veszélyes volt a pozíciójukra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!