Vágólapra másolva!
Steve Nielsen több csapatnál is dolgozott már magas beosztásban, a következő szezontól a szabályok pontos értelmezése és alkalmazása lesz a dolga, és várhatóan a munkacsoportokban is ő képviseli majd a grove-iak álláspontját.

Újabb rutinos szakemberrel bővült a Williams szakembergárdája. Steve Nielsen a Toro Rossótól érkezik az idei vb-n a konstruktőri harmadik helyezett istállóhoz. Korábban pedig a Tyrrell, az Arrows a Benetton/Renault, valamint a Caterham színeiben dolgozott, a Williamsnél a hivatalos beosztása sportmenedzser lesz.

„Ebben a munkakörben elő tudom segíteni, hogy a működésünk a versenypályán a lehető legmagasabb színvonalú legyen, és sportszakmai szempontból maximalizáljuk a teljesítményünket" – nyilatkozta Nielsen, akinek elsődleges feladata a sportszabályzat beható ismerete és alkalmazása lehet.

A Williams korábban a McLarentől idén távozó Sam Michaelre bízta ezt a feladatkört, de ő akkoriban elsősorban még a műszaki területtel foglalkozott. A döntés arra enged következtetni, hogy a grove-i csapat valóban megcélozza a világbajnoki címet, és számítanak olyan helyzetekre is, amikor a szabályismeret gyors és pontos alkalmazása előnybe hozhatja őket, vagy vitás esetekben segítheti az érdekeik érvényesülését.

A Williams az idén 3. lett a konstruktőri összetettben Forrás: Daimler

Nielsen pozíciója sportpolitikai szempontból is fontos, mert várhatóan ő lesz az, aki képviseli a csapatot különböző munkacsoportokban. Ezzel terhet vesz le a technikai szakemberekről, és javulhat a csapat érdekérvényesítő képessége, ami fontos lehet a szabályalkotás és a gazdasági kérdések esetén.

„Steve jelentős tapasztalatokat hoz magával a Forma-1 sportszakmai oldalával kapcsolatban, és segíteni fog minket, hogy csapatként előrébb lépjünk a bajnoki tabellán" – nyilatkozta Pat Symonds, a Williams tavaly szerződtetett technikai igazgatója, aki a Benetton és a Renault színeiben már dolgozott Nielsennel.

„A múltban nyert már bajnoki címeket, és tudja, mit kell tennie a Williamsért a sport oldalán, hogy ismét sikeresek legyünk. Tehetséges és folyamatosan fejlődő versenycsapatunk van, Steve-vel a fedélzeten pedig kedvező helyzetben vagyunk, hogy további előnyökhöz jussunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!