Vágólapra másolva!
Jó alkalom számára a Porsche Le Mans projektje, de a Forma-1-ben szeretne győzelemre esélyes autót vezetni. Úgy véli, hogy a Force India kezdeti sikereinek a kulcsa a Mercedes motor volt, de az ellenfelek máris felzárkóztak hozzájuk.

Évek óta egy élcsapat hívására vár, de egyelőre be kell érnie a Force India egyik ülésével Nico Hülkenbergnek, aki továbbra is bízik abban, hogy a jövőben jobb lehetőségeket kap majd. A német pilóta tavaly közel állt ahhoz, hogy a Ferrarihoz szegődjön, jövőre viszont nem vált csapatot.

„Minden versenyző a legjobb autók egyikében akar ülni, és győzelmekért meg bajnoki címekért akar hajtani. Ez velem sincs másként, ebből a szempontból fontos, hogy ilyen helyzetbe kerüljek, ez pedig türelmetlenné tesz. Bosszant, hogy eddig nem jött össze, de ilyen az élet, ez a versenyzés" – filozofált a német. „Ugyanakkor, továbbra is keményen dolgozom, és biztos vagyok abban, hogy a lehetőség el fog jönni."

Hülkenberg meglepetést okozott azzal, hogy jövőre elindul a Le Mans-i 24 órás versenyen a Porschével, ennek ellenére úgy véli, pályafutása szempontjából a F1-es csapata, a Force India a legfontosabb.

„Az ember nyilván mindig nyitva tartja a szemét, hogy tisztában legyen a piaci viszonyokkal, de jó, ha előre be lehet jelenteni a terveket, mert így a legfontosabb dologgal, a versenyzéssel lehet foglalkozni" – mondta, a Porschéval kapcsolatban pedig megjegyezte: „Számomra remek lehetőség volt, ezért meg is ragadtam."

A Force India látványosan kezdte az idei szezont, Hülkenberg eleinte folyamatosan a pontszerzők között volt, csapattársa, Sergio Pérez pedig a dobogóra is fel tudott állni. A silverstone-i csapat azonban idővel visszasüllyedt a középmezőnybe, ami Hülkenberg szerint a motorok miatt történt, de elismerte, hogy több fejlesztés sem ártott volna.

„A szezon elején a Mercedes előnye elég jelentős volt, de máris lecsökkent. A többiek egy kicsit felzárkóztak, a mi teljesítményünk szempontjából pedig igen jó munkát kell végeznünk, és a helyes lépéseket kell megtennünk ahhoz, hogy visszakerüljünk oda, ahol a szezon elején voltunk" - ismerte el.

„Visszacsúsztunk. Nem dolgoztunk elég jól vagy elég hatékonyan, de úgy vélem, ha ezen a téren javulni tudunk, és képesek leszünk hozni olyan újításokat, amilyeneket már korábban is akartunk, akkor ismét erősebbé válhatunk."